צימוקי זיתים כבושים במלח בתיבול שום טימין ושמן זית בהגשה עם ציפוי שמן זית ואבקת תימין טבעוני ללא גלוטן:
שלב 1: לקנות 3 ק״ג זיתים שחורים לשטוף וליבש(08.01.24),
לקחת מסננת גדולה להניח על קערה גדולה(לאגירת נוזלים),
להניח על המסננת חיתול בד,
לפזר על החיתול שכבת דקה של מלח גס,
להניח על המלח שכבה של זיתים בעובי 2 זיתים,
לפזר מעל שכבה דקה של מלח גס,
להניח מעל זיתים ומלח בשכבות ובסוף מלח גס(סה״כ 2 ק״ג מלח גס),
לסגור את החיתול,
להניח מעל משקולת כבדה(אני הינחתי סיר פויקה כבד),
להשאיר לפחות חודש אם יש נוזלים בקערה לשפוך,
לאחר שהזיתים מוכנים לנער שאריות מלח להכניס לצנצנת ולמקרר.
שלב 2: אפשר לשטוף את הזיתים מהמלח וליבש אותם(11.02.24),
לתוספת טעם וניחוח אפשר להכניס לצנצנת שום פרוס וענפי תימין למלא חצי צנצנת זיתים להניח מעל שום פרוס ו 2 ענפי תימין למלא עד סוף הצנצנת זיתים לדחוס להניח מעל שום פרוס ו 2 ענפי תימין למלא שמן זית עד למעלה,
לאחר שבועיים מוכן ובתאבון.
אפשר כל תבלין שאוהבים(אורגנו זעתר)השמן מעולה לתיבול.
שלב 3:לסנן משמן הזית(לשמור את השמן מתאים לתיבול תבשילים וסלטים)(13.05.24),
לפזר מעט אבקת תימין לערבב לתת לנוח במקרר יומיים ובתאבון.
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.