כל מה שאתם צריכים לדעת על סכיני שף

כאשר אתם מבשלים בבית, אתם לא רק צריכים להשיג תוצאות נהדרות אלא גם ליהנות מהתהליך. כדי שתצליחו בכך, אתם חייבים להחזיק את הכלים הנכונים.

סכיני שף הם כלי חובה בכל מטבח, בין אם ביתי או מקצועי. למה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.

איך נראית סכין שף?

הכלי הקולינרי הזה חד כתער ויעיל לשימושים שונים. שפים עושים שימוש נרחב בסכיני שף, בעיקר כדי לחתוך ולפרק נתחי בשר גדולים. בשל היעילות שלהם, הם נפוצים מאוד גם במטבחים ביתיים. 

אורך הלהב הוא בדרך כלל 20 ס"מ, אם כי קיימים דגמים שונים בין 15 ל-35 ס"מ.

ברוב הסכינים, הלהב ישר לכל אורכו ולאחר מכן מתחדד כלפי מעלה בקצהו. לחלופין, הוא יכול גם להתעקל ברציפות לאורך כל הצד החותך.

למה אתם צריכים סכין שף?

סכיני שף הן הכוכב של כל מטבח. למעשה, רבים חושבים שזהו אחד הכלים החשובים ביותר. זה לא אומר שסכינים אחרות אינן נדרשות, אך אין ספק שזו הסכין השימושית מכולן.

מה עושים עם סכיני שף?

חיתוך פירות, ירקות ועשבי תיבול - כדי לחתוך בצורה אחידה, אתם צריכים סכין טובה שנעה קדימה ואחורה בקלות. ירקות חתוכים באופן אחיד מתבשלים מהר יותר.

חיתוך בשר - כשאתם רוצים לחתוך נתחי בשר גדולים לחתיכות קטנות, זו סכין מעולה בזכות החדות שלה.

חיתוך דרך עצמות זעירות - כלי החיתוך הטוב ביותר לעצמות גדולות הוא סכין קצבים, אך עבור עצמות זעירות, סכין השף עושה את העבודה בצורה מסודרת ויעילה.

קילוף - סכין רב תכליתית זו משמשת גם לקילוף תפוחי אדמה, גזר, סלק, שום וכו'.

כיצד להשתמש נכון בסכין שף?

חשוב לדעת כיצד להשתמש בסכין כמו שצריך על מנת לשמור על בטיחותכם, שכן היא חדה מאוד ועלולה להיות מסוכנת. כך תשתמשו בסכין שף באופן שימנע תאונות:

 

אחיזה בסכין

האופן שבו אתם מחזיקים סכין שף משפיע על כמות הזמן שבו תוכלו להשתמש בה לפני שתתעייפו, על יעילות החיתוך שלכם, האחידות של מרכיבי הארוחה וכמובן - הסיכוי שתחתכו את עצמכם בטעות.

כדי להבטיח אחיזה טובה, האצבע המורה צריכה להיות כרוכה סביב צוואר הסכין. האגודל והאצבע המורה צריכים להיות זה מול זה משני צידי הלהב. בזמן שאתם חותכים או קוצצים, הניחו את האצבעות הנותרות בצורה רופפת על הלהב.

נסו זאת ושימו לב כמה היד שלכם רגועה ולא מתאמצת. הימנעו מאחיזה חזקה מדי בידית, כי זה יגרום לאצבעות שלכם להתעייף מהר יותר.

 

שימוש ביד המנחה

בזמן שאתם משתמשים בסכין, היד המנחה צריכה לאבטח את המזון על ידי הנחת האצבעות על האוכל, כמו טופר. כשאתם מזיזים את הסכין קדימה ואחורה, המיקום של היד המנחה מאפשר לכם להזיז את האצבעות אחורה. מומלץ לתרגל את התנועה הנכונה על ידי קיצוץ בצל.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ