מתכון פאי גבינה ודובדבנים

מתכון פאי גבינה ודובדבניםאחת העוגות האהובות עלי עם תחתית של ביסקוויטים וחמאה, עוגת גבינה ומעל הכל כיסוי דובדבנים


לא צריך יותר מזה!

והעוגה ממש קלה להכנה

 

 

מרכיבים לעוגה בתבנית קפיצית לעוגה קוטר 26

אפשר להכין בתבנית פאי - אני אוהבת יותר את הקפיצית, לטעמי היא יותר נוחה

 

לתחתית:

200 גרם ביסקוויטים טחונים

120 גרם חמאה מומסת

כמה טיפות תמצית וניל איכותית

 

לעוגת גבינה

3 ביצים

רבע כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה

1.5 כפות קורנפלור

כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי גביע יוגורט בטעם טבעי

 

לציפוי:

200 גרם דובדבנים טריים מגולענים או משומרים אם אין להשיג טרי

*אני אוהבת את החמוצים יותר

חצי כוס סוכר

כף מיץ לימון

 

 

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

מערבבים את מרכיבי התחתית ומשטחים על תבנית העוגה – על התחתית ועד כחצי העוגה בדפנות התבנית

 

הכנת המילוי:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר קצב יציב

בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר חומרי המילוי כולל עם החלמונים שנשארו לנו מהביצים

בתנועות קיפול עדינות מחברים בין הקצפת לתערובת

מוסיפים לתבנית שלנו מעל הביסקוויטים שבתחתית

שמים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל כ 30-40 דקות עד שהיא נראית יציבה

לאחר כ 35 דקות מכבים את התנור ומשאירים בפנים את העוגה לקירור מוחלט

לא לפתות את דלת התנור הזמן זה – היא צריכה להתקרר בהדרגתיות

 

הכנת הציפוי:

בסיר קטן שמים את הדובדבנים

מבשלים על אש בינונית את הדובדבנים והסוכר עד שהם נהיים רכים ומגירים נוזלים

מוסיפים כף מיץ לימון

מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש

ניתן לשים פחות סוכר למי שאוהב פחות מתוק – אפשר להוריד עד חצי מכמות הסוכר

מקררים לחלוטין

שופכים מעל העוגה

שמים את העוגה לפחות שעתיים במקרר להתייצבות והתקררות

 

בתיאבון

 

 

 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה