פולי קפה והאפקטים שלהם: להתחיל בוקר נכון!

פולי קפה והאפקטים שלהם

בשיתוף צוות המומחים של קפה עולה אמנם מחקרים מסוימים מצביעים על כך שצריכת קפאין עשויה להפחית סיכון למחלות מסוימות, לא בטוח שזו הסיבה לכך שאנחנו שותים קפה בכמויות. לא יכולים להתחיל את הבוקר בלעדיו? הנה כמה דגשים על סוגי פולי קפה, האפקטים שלהם ומה שבין לבין.

 

בעוד שפלאפל הוא אולי המאכל הלאומי (אפשר גם חומוס), קפה הוא הרבה יותר מאשר משקה חם עבור המון אנשים. קפה מהווה דרך חיים עבור לא מעט אנשים, כאשר להתחיל את הבוקר בלעדיו, מרגיש כמעט כמו טאבו עבור אחוז גבוה מהאוכלוסייה. אם אתם לא יכולים להתחיל את הבוקר בלי קפה, צוות קפה עולה ממליץ לקחת בחשבון את הפקטורים הבאים:

  • מקור: חשוב לבדוק היכן הפולים נקטפים והיכן מיוצרים.
  • קלייה: סוג ועוצמת הקלייה משליכה ישירות על הטעם והחוזקה של פולי הקפה.
  • מנעד טעמים: טעמי הקלייה נעים בין טעמים שוקולדים לבין מרירים יותר.
  • מחיר ושירות: כדאי לרכוש פולי קפה במקום שיכול לייעץ לכם.

כיצד פולי קפה דוחפים אנרגטית? – לא רק ע"י קפאין

מעבר לכך שפולי קפה מכילים קפאין, קפה למעשה מכיל חומרים נוספים בתוכו, מה שמוביל לאותה תחושה של דחיפה אנרגטית. בין אם רוכשים את הפולים בחנות קפה עולה או בכל חנות אחרת, הפולים בדרך כלל יכילו חומרים כמו:

  • תיאוברומין (חומר זה מצוי בקקאו).
  • חומצות טבעיות למיניהן.
  • נוגדי חמצון שונים.
  • תרכובות המבוססות על חומצת אמינו, מינרלים, סידן וסוגי שמנים איכותיים.

חלק גדול מהמרכיבים הנ"ל, הם אלו אשר אחראיים על תחושת האנרגיה שאנו מקבלים משתיית כוס קפה (מלבד קפאין).

בחך שלנו: כיצד נוצר וממה מושפע טעם פולי קפה?

באופן כללי, טעמם של פולי הקפה נקבע על ידי מגוון גורמים, כמו למשל האדמה בה הם גדלים, האקלים בו הם גדלים, הגובה ומיקום הגידול הספציפי שלהם. כמו כן, גם תהליכי הקציר והקלייה הם שחקני מפתח בטעם הסופי ובאפקט של פולי קפה.

עם זאת, ההשפעה המשמעותית ביותר על הטעם, לעומת זאת, מושגת באמצעות שיטות שונות של קלייה הקלייה "מוציאה" ומדגישה את טעם הפולים על ידי ביצוע כמה פעולות, כמו למשל שחרור של שמנים, חומצות וחומרים אחרים. חומרים אלו, אלמלא הקלייה, נשארים בתוך הפולים.

לסיכום, כיצד לבחור את הקפה לבוקר טוב?

לא לחינם דיברנו כאן על שיטות קלייה, חומרים שונים המצויים בקפה ומה שבין לבין. בפועל, בתוך כך, רמות קלייה חזקות יותר ייצרו בדרך כלל ריכוז גבוה יותר של קפאין, בעוד שקלייה קלה או בהירה נוטה להיות בעלת טעמים עדינים.

בהתחשב בכל הדגשים שרוכזו כאן, אפשר להגיד בבטחה שרמת הקלייה היא אחד המרכיבים הכי חשובים בבחירת פולי קפה. אם אתם צריכים סיוע נוסף בבחירת הדרך הנכונה להתחיל את הבוקר שלכם, צוות קפה עולה ייעץ לכם ללא התחייבות ובאהבה רבה לעולם הקפה.

 

קרדיט לתמונות FREEPIK

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ