פינוי בינוי – מדריך עדכני לשנת 2023

בשנת 2023, העולם הולך להיות מקום שונה מאוד. מאמר זה יעזור לכם להבין איך נראה העתיד וכיצד תוכלו להתכונן אליו.

שינויים גדולים מתרחשים בטכנולוגיה ובכוח העבודה, ואנחנו רק עכשיו לומדים עליהם. זה הזמן להתחיל לחשוב מה העתיד עשוי לצבוע לך ולמשפחתך.

מהו פינוי בינוי?

פינוי בינוי הוא חלק מתהליך ההתחדשות העירונית. זוהי תכנית חירום למקרה שיתרחשו תאונות או תקריות במהלך הריסת בניין או בנייה של בניין חדש.

 

במקרה של פינוי מבנים מדובר בפינוי מבנים משטח כדי לפנות מקום לבנייה חדשה. המטרה העיקרית של תהליך זה היא חידוש השטח בתוך שכונות מגורים ותיקות. על מנת להבטיח שלא יהיו נפגעים בתהליך זה, ננקטים אמצעי זהירות מיוחדים כגון פינוי אנשים המתגוררים בסביבה.

 

כיום, פינוי בינוי מהווים דאגה מרכזית לבעלי הבניינים והדיירים. הם חייבים להיעשות בזהירות כדי למנוע חששות בטיחות פוטנציאליים ולהתעדכן בתקני הבטיחות העדכניים ביותר. תהליך פינוי בינוי הוא אחד השלבים החשובים ביותר בפרויקט בינוי הכולל הריסה ובנייה מחדש של בניין מגורים. תהליך זה מסייע להבטיח שהמבנה יחודש במראה מעודכן, בתקני בטיחות מלאים.

פינוי בינוי מתחיל בדרך כלל כאשר בעלים מחליט שהגיע הזמן להרוס או לבנות מחדש בניין מגורים. התהליך תלוי בגודל הפרויקט, כך שחשוב גם לבעלים וגם לדיירים לדעת למה הם נכנסים לפני החתימה לפרויקט מסוג זה.

מה אומר חוק פינוי בינוי?

חוק פינוי בינוי הוא חוק שנחקק בשנת 1965 והוא יושם על מנת להבטיח את שלומם של דיירי הבניין.

למרות שמדובר בהתפתחות של מגמה מהשנים האחרונות בעיקר, כבר בשנת 1965 נחקק חוק לפינוי בניין שמטרתו תהיה שיקום מבנים ושטחים בו. המטרה העיקרית הייתה לוודא שלא נגרם נזק לבניין או לאזור בסביבתו במהלך פינוי כזה.

חוק פינוי בינוי קובע כי על כל האנשים שנוכחים במקום בשעת חירום לעזוב ללא פשרות. עליהם להתפנות מהבניין ברגע שהם שומעים או רואים כל אינדיקציה לסכנה. זה כולל שריפות, דליפות מים, דליפות גז וכו'.

חוק פינוי בינוי נקבע במטרה לסייע לענף הבנייה באמצעות מתן תמריצים ליזמים וקבלנים שיבצעו פרויקטים מסוג זה, לרבות עודף זכויות בנייה והטבות מס. חוק פינוי בינוי בתוקף מאז. הוא הוקם בשנת 2000 והוא קובע מתן תמריצים ליזמים וקבלנים שיבצעו פרויקטים מסוג זה, לרבות עודף זכויות בנייה והטבות מס.

כיום, החוק מגן על האזרחים מפני השפעות הבנייה על ידי הבטחת מבנים בטוחים לשימוש ועל ידי מתן תמריצים למי שמבצע את הפרויקטים הללו.

החוק החדש נועד להגן על דיירי הבניינים. החוק קובע כי יש לבצע פרויקט בהסכמת 80% מהדיירים.

החוק קיים משנת 2006, אך הוא נאכף רק בשנת 2009. הדבר נבע מחוסר הבנה ומודעות בקרב פועלי בניין וקבלנים למשמעות החוק החדש.

על מנת להבין את משמעות החוק הזה, עלינו להסתכל על כמה היבטים שונים שלו:

- מה המשמעות של "הסכמה"?

- מה המשמעות של "פרויקט"?

- איך זה משפיע על מי שנפגע מפרויקט בנייה?

כאשר בניין נמצא בתהליך פינוי, החוק קובע כי דיירים שיישארו בהיקף של 20% הנותרים יוגדרו כ"סרבנים" החשופים לתביעה בגין נזקים שייגרמו עקב סירובם לְפַנוֹת.

חוק זה נועד להגן על הדיירים מפני הפסדים כספיים כאשר הם נאלצים לצאת מבתיהם במהלך צו פינוי. דיירים המסרבים להתפנות חשופים לתביעה בגין נזקים שייגרמו עקב סירובם.

בנוסף, החוק החדש נועד להגן על זכויות הדיירים ולהבטיח את שלומם במהלך בניית הבניין. עורך דין פינוי בינוי יכול לעזור לך עם הצרכים המשפטיים שלך אם אתה מתמודד עם בעיית פינוי בינוי.

מה המשמעות של חוק פינוי בינוי?

החוק החדש קובע כי יש להעביר את הדיירים לדירה שכורה אחרת במהלך הבנייה, אשר ישולם על ידי יזם הבניין למשך כל התקופה.

חוק פינוי בינוי התקבל במטרה להגן על זכויות הדיירים ולהבטיח שלא ייאלצו לעבור דירה בתנאים לא בטוחים.

החוק קובע כי בתום הליכי פינוי בינוי יוחזרו הדיירים לבניין חדש ולדירה חדשה, ששווה יותר מהנוכחית. תיקון זה התרחש בשנת 2018 ומשמעותו שאם מפנים אותך, תינתן לך הזדמנות לעבור לבית חדש עם יותר ערך.

חוק פינוי בינוי מתייחס לחוק הקובע כי במקרה של הריסת בניין, זכאים הדיירים לפיצוי כספי.

חוק פינוי בינוי הוא אחד החוקים החשובים ביותר באיחוד האמירויות. קיימת אפשרות לדיירים לבחור בפיצוי כספי כתחליף לקבלת דירתם וזאת בכפוף למשא ומתן פרטי בין כל דייר ליזם הפרויקט.

מה עוד צריך לדעת?

פינוי בינוי הוא פרויקט שבוצע על ידי הממשלה. מדובר בפרויקט שנעשה על פי חוק ועל פי הנחיות הממשלה.

על פי החוק, קיימת דרך אחידה וברורה לביצוע פרויקטים מסוג זה, הן מצד הדיירים והן מצד קבלנים או יזמים. יש גם תקנות כמה זמן צריך לתת לדיירים למעבר דירה.

החוק ברור מה צריך לעשות ומתי. אין תחומים אפורים בחוק, מה שמקל על ביצועו מאשר הנוהג המקובל לעקוב אחר הפרשנות שלך לחוק.

פינוי בינוי היה נושא שנוי במחלוקת מאז הוכרז לראשונה. הממשלה סיפקה הנחיות כיצד לנהל פרויקטים מסוג זה תוך הקפדה על תכנון וביצוע היטב.

ארנונה

ככל שהפרויקט יתקדם, יתברר כי ישנם עניינים נוספים שצריך לקחת בחשבון. זאת מכיוון שהדיירים זכאים להנחה בארנונה על דירתם החלופית.

ההנחה מחושבת על בסיס ההפרש בין שכר הדירה הישן לחדש וניתנת לתקופה של שלוש שנים.

הנחה זו תקפה ל-5 השנים הראשונות למגורים בדירה החדשה ולשטח שנוסף לדירה - כלומר הגידול בשטח לעומת הדירה הקודמת שנהרסה.

זוהי דרך מצוינת עבור אנשים שאיבדו את ביתם להוריקן מריה לקבל הנחה בקניית בית חדש.

דיירים מסרבים

החוק ברור שדיירים שיסרבו לפנות מבנה מטעמים בלתי סבירים או שיגיעו בדרישות בלתי סבירות על מנת לאשר את הפינוי מצידם עלולים למצוא את עצמם בבעיה.

כמו כן, החוק קובע מגוון אמצעים נוספים שעלולים לנקוט על ידי המשכיר במידה ולא יצליחו להוציא את השוכר/ים מהנכס.

דיירים שיסרבו לפנות מבנה מטעמים בלתי סבירים או המגיעים בדרישות בלתי סבירות על מנת לאשר את הפינוי מצידם, עלולים למצוא עצמם בפני השלכות משפטיות.

מהם השלבי בתהליך פינוי בינוי

השלב הראשון - בתהליך פינוי בינוי הוא הודעה. הודעה זו תימסר על ידי היזם, דיירי הבניין או העירייה עצמה. ההחלטה הסופית תיקבע על ידי ועדת התכנון המקומית הכפופה למשרד הבינוי.

 

השלב השני - של תהליך הפינוי הוא הכנת הערכה למתחם הרלוונטי, על ידי היזם או על ידי העירייה, בהתאם לזהות היוזם.

 

השלב השלישי -הוא אישור רשות השידור מול הוועדה המקומית לתכנון ובניה ומול המועצה האזורית לתכנון ולבנייה.

 

השלב הרביעי -הוא עדכון בעלי כל הדירות בכפוף לקבלת האישור.

 

השלב החמישי - בתהליך פינוי בינוי הוא בחירת חברת בניה מובילה שתבצע את הפרויקט. לרוב יעשה זאת נציג מקצועי מצד הדיירים. שלב זה הוא קריטי, מכיוון שהוא קובע איזה סוג של שירותים מסופקים וכמה הם עולים.

 

השלב השישי: ניהול משא ומתן עם דיירים וחתימה על חוזה

כאן מתקיים המשא ומתן בין הדיירים לחברת הבנייה. החוזה יקבע כמה זמן ייקח להם להשלים את עבודתם ואיזה סוג פיצוי הם יקבלו.

 

השלב השביעי - בתהליך הבנייה הוא שהדיירים יתפנו מרצונם לחצרים מושכרים אחרים. האחריות לפינוי היא על חברת הבנייה. חשוב לציין שצעד זה אינו כרוך בכוח או כפייה, אלא בהסכמה בין כל הצדדים המעורבים על מנת לשמור על בטיחות כולם ולהבטיח שלכולם יהיה מספיק זמן לצאת מכלל נזק לפני תחילת ההריסה.

 

השלב השמיני - תהליך הבנייה הוא ארוך ומסובך, שיכול לקחת עד 3-4 שנים. השלב השמיני בתהליך הבנייה הוא קבלת היתרי הריסה ובנייה.

 

את היתר ההריסה מקבלים בהגשת בקשה מפורטת הכוללת את כתובת אתר הפרויקט, מספר המבנים להריסה ומידע ספציפי על המבנה להריסה. היתר הבניה מתקבל באמצעות הגשת בקשה מפורטת הכוללת מידע על הפרויקט כגון כתובתו, מיקומו במקום, מספר המבנים הנבנים ופרטים רלוונטיים נוספים.

שורה תחתונה

פינוי בינוי הינו פרויקט מורכב, אשר צריך להתבצע בצורה חלקה ומהירה. האינטרס יהיה לשמור על מלוא הזכויות בכפוף לביצוע חלק ומהיר ככל הניתן.

 

פינוי בינוי הוא אחד הפרויקטים המורכבים ביותר שידרשו מאמץ של ידיים רבות. לחברה יהיה חשיבות מכרעת להבין כיצד היא יכולה לבצע את הפרויקט הזה בצורה הטובה ביותר על מנת להבטיח שיש לה את כל הזכויות המגיעות גם להן.

 

פינוי בינוי שונה מפינוי רגיל. זה יותר מסובך ודורש ידע משפטי רב. יש כל כך הרבה גורמים שונים שנכנסים לזה, ולכל אחד יכול להיות סט נסיבות ייחודי משלו. הדבר הטוב ביותר לעשות כאשר אתה צריך עזרה בפינוי הוא להזמין עורך דין מקרקעין המתמחה בהליך מסוג זה, שצבר בו ניסיון עשיר ובעל הכישורים הדרושים למצבים מסוג זה.

 

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להודיע על כך למשרד יוזוק מלכין ושות', הנחשב למומחה בתחום הפינוי והבינוי בישראל ובעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום זה.

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר