על קייטרינגים וכשרותם

על קייטרינגים וכשרותם

 

הקייטרינג הינו עסק המתמחה בהבאת אוכל למקומות שונים. צוות קייטרינג יכול להכין סעודה לאירוע באולם, ביכנ"ס, או אפילו בתנאי שטח. 

 

קייטרינג מתעסק מהבאת מנות מזון בחמגשיות מוכנות בלבד ועד שירות מלא לסעודה חגיגית. קהל היעד לחמגשיות מוכנות הוא בדרך כלל מוסדות חינוך, מטיילים בתנאי שטח וחברות תעופה.

 

הסעודה באירועים כוללת שירות צוות (מוגדל לפי הצורך) של מלצרים וברמנים, בהגשה לשולחנות או בשיטת מזנון (בופה). המזון יכול להגיע מוכן להגשה, או אפילו להיות מוכן באתר עצמו (כמו ברביקיו או מנגל) או להגיע מוכן לגמרי אך עדיין דורש סידור סופי של עיניינית הגשה וכדו'

 

סוגי הקייטרינג השונים הם: קייטרינג בשרי, קייטרינג חלבי, קייטרינג צמחוני. קייטרינג מוסדי ברוב המקרים יהיה זול יותר מקייטרינג המיועד לאירועים.

 

העוסקים בקייטרינג לאירועים נדרשים להתמצא לא רק בהכנת המזון עצמו. אלא גם בהגשה מקצועית ובעיצוב המתאים לעיצוב מקום האירוע. ישנן חברות קייטרינג המטפלות גם בפרטים כמו עיצוב השולחנות וקישוט האולם, לעיתים אף בתאורה, וילונות, חפצי נוי וכדו'.

 

מלבד הכנת המזון והגשתו, חברת הקייטרינג דואגת גם לשינוע המזון בכלי רכב המותאמים לכך לאוכל מחומם או מקורר. יש הדואגים גם לנקיון אתר האירוע לאחר סיומו.

 

על פי רוב, תמחור האירוע מחושב על פי מספר הסועדים, אך לעיתים קיים מחיר מינימום של הזמנה. תוספות מיוחדות כגון כלים חד פעמיים, קינוחים, מלצרים לאירוע, ומשלוחים על פי רוב עשויות להיות מתומחרות גם הן לפי מספר הסועדים או לעיתים בתמחור נפרד קבוע מראש

תוכל לברר יותר באתר תבלין .

על כשרות 

כשרות הבשר זה נושא מסובך ומלא פרטים, דעות, שיטות, חומרות וקולות. יש להשגיח על מספר דברים כדי לדעת על רמת כשרות הבשר. 

 

1 השגחה על זריקות וחיסונים שנותנים לבהמות או לעופות טרם שחיטתם.

2 מעשה השחיטה עצמו צריך להיעשות ע"י שוחט מוסמך ירא שמיים.

3 בדיקת צומת הגידים, הריאות ושאר הדברים שעלולים להטריף את הבהמה או העוף

4 לבדוק היטב את נושא הדם, ולהקפיד על מליחה של כל החלקים בבשר הבהמה.

 

כשרות הירקות היא לא פחות חשובה: יש להקפיד על חרקים, נקיון יסודי וענייני מצוות התלויות בארץ.

 

1 חסה, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלק ושמיר: יש להשרות את הירק במי סבון לשטוף במים זורמים, ולחזור להשרות ולשטוף שנית.

2 נענע ובזיליקום: יש להשרות את הירק במי סבון לשטוף במים זורמים תוך כדי שפשוף של העלים בידיים, ולחזור להשרות, לשטוף ולשפשף שנית.

3 כרוב לבן: יש להפריד בין החתיכות, להשרות במי סבון, ולשטוף בזרם מים פעם אחת.

4 ירק שטוף ומוכן לאכילה: יש להשרות במי סבון ולשטוף פעם אחת.

5 כרובית, וברוקולי: החרקים מסתתרים בתוך הפרחים ובהם גם שטיפה 3 פעמים לא עוזרת. אפשר  להשתמש רק בגבעולי הירק לאחר הסרת הפרחים.

6 בצל ירוק , לוף ועירית: יש לנקות היטב. לעוד מידע נסה את האתר הזה

7 כל שאר ירקות העלים לסוגיהם - (רוזמרין, טימין, סלרי) מומלץ על השריה ושטיפה היטב במים, 3 פעמים. 

נקיון המקום

נקיון והקפדה על תנאי תברואה נאותים בעסק שמוכר אוכל זה דבר חשוב ביותר. המקום חייב ליהיות נקי non-stop 24/7. זה מה שאתם לנו הצרכנים את השקט לדעת שמה שאנו מכניסים לפה הוא דבר שראוי למאכל.

 

בעסק של אוכל, הנקיון גם מבחינת הרשויות הוא דבר ראשון במעלה. יש להקפיד על נקיון במטבח, נקיון אישי של העובדים בו, הקפדה על מספר כיורים, חדרי רחצה וכמובן על נקיון האוכל.

 

עוד יש להקפיד על נקיון של המקום, מה שכולל הקפדה על מערכת ביוב מסודרת, נושא של עכברים, זוחלים, יונים ושאר אחר של מזיקים חייב ליהיות מטופל במיידית. דבר כזה עלול להגיע לסגירתו של המקום לצמיתות.

בנושא בשרים יש להקפיד על תאריכי תפוגה, הפרדה בין עוף לבשר, הקפדה בלתי מתפשרת על לבישת כפפות, כובע וסינר. 

יש להקפיד גם על תחלופה מתמדת של כלי הניקיון כמו סקוטצ'ים, מגב, יעה, מטאטא וכדו'

למסקנה: אנו מאחלים לכם בתיאבון! מזל טוב לאירוע! 

אל תשכחו לבדוק את המקום לפני שאתם מזמינים ממנו לקבל ביקורות, הערות והארות וכך תוכלו להזמין אוכל בראש שקט

 

 קרדיט תמונה FREEPIK

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ