תסמיני מיגרנה והדרך להקל עליהם

המיגרנה היא כאב הראש הנפוץ ביותר בעולם והיא יכולה לפגוע פגיעה קשה באורח החיים כאשר היא אינה מטופלת. יש כמה סוגים של מיגרנות, כאשר שני הסוגים הנפוצים ביותר הם מיגרנה נפוצה, בה התלונה העיקרית תהיה כאב הראש, ומיגרנה קלאסית, או מיגרנה עם אאורה, בה יופיעו קודם תסמינים נוירולוגים. מהם בדיוק התסמינים וכיצד ניתן להקל עליהם? כדאי להמשיך לקרוא.

 

תסמיני המיגרנה

במיגרנה הנפוצה התסמין העיקרי יהיה כאב ראש חד צדדי חזק ופועם, היא מאוד מקשה על התפקוד היום יומי וההתקף יכול להימשך בין כמה שעות ועד שלושה ימים. לא מעט אנשים חווים גם תסמינים של רגישות לאור ולרעש ובחילות והקאות, בשל כך רבים מהסובלים ממיגרנה נפוצה ירצו להסתגר בחדר חשוך ושקט עד לסיום ההתקף ותסמיניו. במיגרנה עם אאורה יהיו תסמינים נוירולוגיים מוקדמים הבאים לידי ביטוי בהבזקי אור, ראיית כתמים שחורים מול העיניים או ראיית אורות מנצנצים. יכולים להיות תסמינים נוירולוגיים נוספים כמו חולשה, סחרחורת, הפרעה בדיבור, עייפות ועוד.

 

מה גורם להתפרצות התקף?

יש לא מעט טריגרים שיכולים לעורר התקף מיגרנה ולכן אימוץ אורח חיים בו מעט מהטריגרים יכול לסייע רבות להפחתת התסמינים והופעת ההתפרצות. הטריגרים יכולים להיות שתייה של קפאין ואלכוהול, שתייה של משקאות מתוקים, אוכל מעובד, חוסר שינה, מחסור בנוזלים, סטרס, שהייה בשמש, מחסור בנוזלים והתייבשות, צום ועוד. לרוב, אנשים יודעים מהם הטריגרים שמובילים אותם להתפרצות של התקף מיגרנה, לכן לצד הימנעות רצוי לאמץ גם אורח חיים בריא הכולל שתייה מרובה, פעילות גופנית ותזונה המבוססת על מזון טרי, מלא בירקות ופירות טריים, ללא מזונות מעובדים ובהפחתה של מונוסודיום גלוטומט. 

 

אילו טיפולים יש למיגרנה?

הטיפול במיגרנה לרוב משולב וכולל אימוץ אורח חיים בריא לצד טיפול תרופתי ואלטרנטיבי בהתקפים ובכאבים עצמם. בתחום האלטרנטיבי ההמלצה הנה לצרוך תוספי תזונה שהוכחו כיעילים במקרים מסוימים לטיפול במיגרנה, בעיקר למי שסובל ממחסור במגנזיום ובוויטמין B12. מבחינת טיפולים רפואיים יש לבצע התאמה מדויקת לכל מטופל ומטופלת כדי למנוע שימוש לא נכון בתרופות שעלולות דווקא להחמיר את כאבי הראש וההתקפים במקום למנוע או להקל עליהם.

 

בדרך כלל בשלב האקוטי של ההתקף, אז הכאב עוצמתי ומשמעותי, מומלץ להיכנס לחדר חשוך ושקט ולהירגע. במקביל יש להתחיל את הטיפול התרופתי המותאם כמה שיותר מוקדם כדי לא לתת להתקף להחמיר. התקפים רבים ניתן למנוע באמצעות תרופות משככות כאבים ונוגדות דלקת אותן ניתן לקבל ללא מרשם רופא, אך במקרים רבים יהיה צורך בתרופות במרשם כדי להתגבר על התקפי המיגרנה. כיום קיימים גם טיפולים תרופתיים מניעתיים ובהם תרופות ביולוגיות בהזרקה תת עורית בתדירות של פעם בחודש או כמה חודשים ויעילותם נחשבת רבה. עוד שני טיפולים יעילים מבוססים על הזרקת חומר מאלחש לעצב, או שימוש במכשירי חשמל לגירוי העצבים בראש.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ