רפואה מקוונת - שיפור אורח חיי מטופלים ובני משפחתם

עד לפני שנים לא רבות היה נראה מופרך שניתן לטפל בחולים מרחוק, מבלי לכתת רגליים למרפאות השונות ולחכות בתורים במשך זמן רב. אולם, כיום נראה שאפשרי ונוח יותר לעבור לרפואה מקוונת יותר מאשר אי פעם- רפואה אשר מתנהלת מרחק באמצעים טכנולוגיים ולא דורשת את הגעת המטופל באופן פיזי כדי לקבל טיפול.

מה ההשפעות של הרפואה המקוונת על המטפלים ועל המטופלים?

הרפואה המקוונת יכולה לחסוך זמן רב למטופלים. במקום לחכות שעות על הקו, לקבוע תורים בשעות שלא מתאימות ולהתחנן לתור לרופא אפשר בקלות לקבוע באפליקציה או באתר תור, לבחור את האפשרות הטובה ביותר מבין כל האפשרויות ואפילו לקבוע תורים טלפוניים שיחסכו זמן נסיעה והמתנה במידה והתור לא דורש בדיקה פיזית.

 

האפשרוית שמביאה עמה הרפואה המקוונת, משנה את יחסי המטפל- מטופל באופן דרמטי. מצד אחד, הקשר האישי שבמפגש פיזי עם המטפל נעלם, אך מצד שני נוספת האפשרות לקבל טיפול מיידי, מהיר וזמין בידי צוות רפואי שתמיד קשוב, בכל שעה ביום ובכל צורך שמתעורר. החשש שהרופא יהיה טרוד ולא יוכל להתייחס כמו שצריך לבעיה קטן בחשיבותו, שכן צוות רופאי האונליין יכולים להיות נגישים וקשובים הרבה יותר.

 

מלבד אנשי הצוות הרפואי, גם המטופל יכול להיעזר בפורומים שונים הקשורים למחלה שלו ובכך לשמוע חוויות מחולים נוספים, טיפים להתמודדות בזמנים קשים יותר של המחלה ועוד. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר במחלות כרוניות דוגמת קרוהן וקוליטיס, או מחלות כרוניות אחרות שהטיפול בהן לא מידי והן מלוות את המטופל לאורך החיים. קבוצת תמיכה למשפחות חולי סרטן באינטרנט לדוגמא יכולה להיות עוגן מציל חיים עבור משפחות רבות שלא יודעות איך להתמודד עם המצב החדש בבית.

 

שינוי נוסף ומשנה חיים הוא העליה ביישומים או אפליקציות ניהול מחלה עצמאיות- לא עוד עשרות דפים מודפסים, מרשמים ובלאגן שלם בסטטוס הרפואי של חולים. אין צורך להתקשר לרופא רק כדי להבין מה המצב הנוכחי ובמקרים קיצוניים אפילו לפספס תורים ומרשמים. ניתן לנהל את המחלה מהאפליקציה- זימונים לתורים, מרשמים, לקרוא חוות דעת שונות בנושאי קרוהן וקוליטיס ואף לקרוא מידע שצוותים רפואיים מספקים בהתאם לבקשות באופן מהיר ומיידי, כדי לא להישאר בערפל של אי הוודאות לגבי המחלה.

חשוב לזכור כי על אף היתרונות הרבים של הרפואה המקוונת, ייתכנו בה גם סיכונים. יש לשים לב למי שעומד מאחורי מאמרים ודיאגנוזות רפואיות באינטרנט ובאפליקציות- בפורומים כנראה שלמרבית הכותבים אין הכשרה רפואית מתאימה, ובאפליקציות חשוב לסמוך על אפליקציה איכותית ואמינה שניתן לסמוך עליה מבחינה מקצועית. על אף שייתכנו פתרונות מפתים בכל מיני אתרים חשוב לזכור שהליכה אחריהם ללא הכשרה וביסוס מדעי יכולה להיות מסוכנת ועדיף לדבוק בגורמי רפואה אמינים ומוסמכים בלבד.

האתגרים המשפטיים בשילוב בין האפליקציות לניהול מחלות ובין עולם הרפואה הפרטי

אחד מהאתגרים המשפטיים המשמעותיים והמובילים הוא ההגנה על הפרטיות של החולים. אם אתם חוששים לשים את כל המידע הרפואי שלכם באפליקציה שהורדתם ואם אתם מפחדים שהמידע הרפואי שלכם יגיע לידיים לא רצויות, חשוב שתבחרו באפליקציה בעלת תקנים והרשאות מתאימים כך שתוכלו להיות בטוחים שהמידע שלכם לא יזלוג החוצה.

 

שימוש באפליקציה עם הגדרות פרטיות GDPR תבטיח לכם את הפרטיות שאתם חוששים לה ואתם יכולים לחפש את הלוגו המתאים לכך באתר החברה.

לסיכום

לסיכום, עולם הרפואה המקוונת משנה את פני הרפואה בעולם ובפרט מקל את החיים עובר חולים במחלות כרוניות דוגמת קרוהן וקוליטיס, פסוריאזיס, מחלת MS וכדומה. שימוש באפליקציות רפואיות ופורומים יכול לאפשר ניהול טוב יותר של המחלה והתמודדות אישית טובה יותר, בידיעה שלא נמצאים לבד.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ