קבלן שלד – מה זה בכלל?

על פי תקנות הבנייה בישראל, קבלן השלד הינו איש מקצוע אשר הוסמך לקבל לידיו תוכניות קונסטרוקציה למטרות שונות. אותן תוכניות בנייה מפרטות את התצורה של המבנה וכן את הפירוט הטכני של כלל קומותיו וחלקיו. מה כולל תפקידו של קבלן השלד? המשיכו לקרוא.

בפועל, קבלן שלד ממונה על ביצוע סימוני בנייה שונים, לרבות הסימונים של מיקומי היסודות של המבנה הנבנה ומתהווה. הסימונים האלו יכללו את הגבולות של המגרש, כמו גם את קווי המתאר של הבניין. זאת, במטרה להדריך בצורה מדויקת את הפועלים ואת קבלני המשנה במשימות שונות, כמו יציקות הבטון ע"י . בתוך כך, המשימה עצמה של הסימון מתבצעת ע"י מודד מוסמך, שאותו הקבלן מאתר ומשלב בפרויקט הבנייה.

מה תפקידו של קבלן שלד כולל?

קבלן שלד הוא איש מקצוע המעורב בתהליך הבנייה הראשוני של מבנה, מה שנקרא בניית היסודות של הבניין. בעודו אחראי לפיקוח וניהול של כל ההיבטים של בניית השלד מתכנון ועד לסיומו, תפקידו של קבלן שלד כולל המון היבטים שונים של פרויקט הבנייה. למשל, החל מפיקוח וניהול פרויקטים, ועד לתיאום עם קבלנים נוספים, אדריכלים ומהנדסים במקום.

 

כמו כן, קבלני שלד הינם אנשי מקצוע שגם מתכננים ומפקחים על העבודה שנעשית על ידי קבלני משנה, שעשויה לכלול המון פעולות שונות, החל מתכנון ועד ביצוע פרויקט שלם של חיתוך קירות בטון, יישום יציקות בטון, יישום יסודות מבנה וכולי. כל עוד מדובר בעבודת שלד של מבנה, יהיה אחראי על כך אותו קבלן שלד.

 

בתוך כך, קבלן שלד מומלץ צריך להתמחות בכל מה שכרוך בבניית או שיפוץ מסגרת הבניין. השלד מורכב מעמודים, קורות וקירות תומכים המספקים תמיכה כללית ויציבות למבנה. השלד צריך להיות חזק מספיק כדי להחזיק את המשקל של כל החומרים והאנשים שחיים בו, והקבלן למעשה ממונה על בטיחות הדיירים.

מה קורה כשתפקידו של קבלן שלד מסתיים?

קבלן השלד מסיים את תפקידו כאשר המשימות הבאות מבוצעות: 1) בניית בסיס המבנה ע"י יישום שכבת מלט. 2) יישום שכבת מלט המהווה בידוד מהאדמה. 3) בניית יציקת בסיס של מבנה ע"י שילוב כלונסאות שוכבים ויציקת בטון. 4) בניית המבנה לגובה, הכוללת קירות חוץ כחלק מעטפת המבנה, קירות פנים כחלק ממחיצות בין החדרים, עמודים תומכים, תקרות וכן גג המבנה.

 

לאחר שהשלב של בניית השלד של המבנה מסתיים, קבלן השלד מסיים את עבודתו ומוסר את המושכות לידיו של קבלן גמר. קבלן הגמר חייב להיות מודע לכל ההיבטים של תהליך הבנייה, וכן לדעת במדויק מה עשה ומה ביצע קבלן השלד לפניו. למשל, תהליכי תקצוב ובקרת עלויות פרויקט, רכש חומרי בנייה וייבוא, תזמון משימות שונות, ניהול עבודה וניהול תקנות בטיחות אזוריות לפי העירייה של העיר בה מתבצע הפרויקט ועוד.

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול