ביטוח נסיעות לחו"ל - 5 דברים שאסור לפספס

אין בר כזה לטוס לחו"ל בלי ביטוח נסיעות, כי ביטוח לאומי לא תופס שם. והעלויות אם משהו קורה חס וחלילה יכולות להיות חריגות (שלא לדבר על זה שתהיו לבד בלי סיוע רפואי מציל חיים). זהו שטר הביטוח שלכם לכל מצב בלתי צפוי המתרחש ביעד הנסיעה, רפואי או לא, ולעיתים גם לפניו. רכישה של ביטוח נסיעות זה חובה, כשחשוב לא פחות להשקיע את המחשבה - במציאת ביטוח הנסיעות שהכי מתאים לטיול שלכם בחו"ל.

 

 ביטוח נסיעות לחול - 5 דברים שאסור לפספס

קרדיט תמונה: unsplash

במאמר הבא נציג בפניכם חמש סוגיות עיקריות שרצוי מאוד שתיקחו בחשבון לפני ובמעמד בחירת פוליסת הנסיעות שלכם:

  1. הביטוחים החינמיים של כרטיס האשראי לא תמיד מתאימים או מספיקים
    אפשר למצוא היום ביטוחי נסיעות חינמיים דרך חלק מכרטיסי האשראי ומועדוני הצרכנות. זה מפתה מאוד לקבל ביטוח בחינם, אבל חשוב לזכור כמה דברים. ראשית, וכנראה מעל הכול - מדובר לרוב בכיסוי בסיסי מאוד שאינו כולל פעולות כמו ספורט אתגרי, ביטול או קיצור נסיעה, כבודה, ספורט חורף וכד'. וכשמוסיפים אותם (אם הנציג יזכור להציע) – תשלמו עוד והרבה...
  1. מועד הזמנת הביטוח משפיע (ביטוח מזמינים הכי מוקדם שאפשר)
    יש מקרים, גם בתחום התיירות, בהם מי שמזמין ברגע האחרון עשוי ליהנות מהנחות מרחיקות לכת. האם רכישת פוליסת ביטוח נסיעות היא חלק מהם? ממש לא בטוח! אם תבצעו הזמנה מוקדמת יהיה לכם מספיק זמן לבירור, או אפילו לבדיקה של מספר פוליסות, כך שתוכלו לבחור בשקט בזו שהכי מתאימה עבורכם.

    חוץ מזה, הזמנה מוקדמת תאפשר לכם ליהנות מכיסוי ארוך טווח ללא תוספת מחיר של סעיף ביטול או קיצור נסיעה (במידה ותרכשו אותו, כמו שהמון עושים).

    מכיוון שהסעיף מתומחר לפי מספר ימי הטיול ולא בהתאם למועד הקנייה - אז רכישה מוקדמת תאפשר לכם להיות מכוסים בגין תרחישים אלו פרק זמן ארוך יותר אם תזמינו את הביטוח מראש. את רוב הביטוחים ניתן להפעיל עד חצי שנה לפני מועד הנסיעה, וזה פלוס עצום. ואם הטיול זז או מתבטל – אפשר לבטל כל ביטוח ולקבל את התשלום בחזרה בקלות.
  1. קחו בחשבון את תוכניות הטיול
    כדי שלא תצאו קירחים מכאן ומכאן, חשוב שתתאימו את הביטוח לנסיעה הספציפית שלכם. לא רק מבחינת משך הנסיעה, אלא גם על פי הפעילויות שאתם עשויים לבצע בטיול עצמו. את הסוגיה של ספורט אתגרי כבר הזכרנו: בכל טיול ממושך – ובמיוחד טיול תרמילאים – אסור לוותר על ההרחבה הזו. בטיולים מהסוג הזה מומלץ לשקול גם הוספה של שירותי חילוץ והצלה, כי מי יודע מתי יהיה בהם צורך.


    יש ביטוחים ייעודיים לאוכלוסיות שונות, עם כיסויים מותאמים: החל מנשים בהריון שיכולות לקבל מענה אם יש סיבוך הקשור להריון או דרושה בדיקה ספציפית, ועד לאנשי העסקים שהפוליסה שלהם תכלול מטבע הדברים התייחסות נאה למטען: מחשב נייד, מסמכים רגישים וכדומה.

    אפילו פארקי חבלים, מגלשות הרים ושייט באגם – נחשבים בחלק מהחברות כפעילות אתגרית שאינה מכוסה ללא הרחבה מתאימה.
  1. בדקו מראש איך מפעילים את הביטוח ואיך מתקשרים למוקד החירום
    ביטוח נסיעות נשאר בדרך כלל על הנייר, וטוב שכך. אבל, וזה אבל גדול מאוד, אתם ממש לא רוצים להגיע למצב בו תצטרכו להפעיל את הביטוח ולא תדעו מה לעשות, למי לפנות ואיך. ודאו מראש שיש לכם את פרטי יצירת הקשר, כאשר חברות ביטוח הנסיעות לחו"ל יעמידו עבורכם בחלק גדול מהמקרים מספר מוקד חירום הזמין 24/7 של חברת הביטוח. רשמו מראש את הפרטים  ואת מספר הפוליסה במקום ברור, כך שתוכלו לשלוף אותם מהר בעת הצורך.
  1. חובה להיות שקופים (ואמינים)
    בדרך כלל, בעת רכישת הפוליסה תמלאו שאלון רפואי. יש אנשים שמנסים לעגל פינות או להסתיר את כל מה שהם חוששים שייקר עבורם את הפוליסה או יהפוך את הקנייה שלו למעט מורכבת יותר. גם זה ממש לא מומלץ. חשוב שתפרטו בפני אנשי חברת הביטוח את המצב הבריאותי הייחודי שלכם ולא תסתירו דבר, גם אם מדובר בנושא שנראה לכם רגיש או לא רלוונטי.


    לא קשה להבין מאיפה זה בא. חלק מחברות הביטוח יחפשו כל הזדמנות להתחמק מחובת התשלום של כספי הביטוח, ומצב רפואי שאנשי החברה לא ידעו ממנו עונה בהחלט על ההגדרה הזו. אם אתם סובלים ממחלה קיימת שדורשת טיפול או רכישת תרופות בחו"ל, לדוגמא, קשה לצפות שחברת הביטוח תממן את זה אם היא לא דאגה מראש לספק לכם פוליסה המתייחסת גם למחלות קיימות.
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ