לחצני מצוקה לקשישים

 לא פעם שומעים בחדשות על קשישים עריריים אשר שהו לבד בביתם, מעדו ונפלו ללא יכולת לקום וללא יכולת לבקש עזרה או להתקשר למוקד חירום. כיום, עם ההתפתחויות הטכנולוגיות השונות, קיימים פתרונות מצילי חיים, כמו לחצן מצוקה. במאמר שלפניכם נפרט על היתרונות של לחצני המצוקה.

מהו לחצן מצוקה?

לחצן מצוקה זהו מתג או לחצן באמצעותו ניתן להתחבר למד"א, למשטרה או למוקד פרטי. גורמים אלו אמונים על הגשת עזרה במקרה של מצוקה, במשך כל ימות השנה, 24/7. מדובר במכשיר קשר אלחוטי דו-כיווני המאפשר התקשרות בין המנוי לבין המוקד במקרה של מצוקה רפואית או בטיחותית.

 

לחצן המצוקה מאפשר קריאת עזרה ללא צורך בחיוג או בהגעה אל מכשיר טלפון. איך זה עובד? משדר המצוקה מופעל כאשר האדם לוחץ על הלחצן. פעולה זו גורמת להפעלת אינטרקום אשר יכול לקלוט את הלוחץ עליו מכל מקום ברחבי הבית. השירות של לחצן מצוקה לקשישים מאפשר תקשורת מיידית לצד מענה אנושי מהיר.

 

לאחר שליחת קריאת מצוקה המענה האנושי נכנס לפעולה. המוקד יוצר קשר עם שולח הקריאה כדי לברר פרטים. גם במידה ואין מענה, נשלחת באופן מיידי עזרה.

 

ישנם לחצני מצוקה קבועים אשר מותקנים בבית במקום קבוע ולחצני מצוקה אשר ניתן לענוד אותם על היד. היתרון של לחצן מצוקה נייד הוא שניתן להשתמש בו בכל מקום בבית והוא זמין למשתמש כל בעת, למשל במקרה של נפילה, כאשר אין ביכולתו לקום בעצמו.

 

מה שחשוב שלחצנים ניידים לא יהיו רגישים למים כדי שלא יהיה צורך להסירם במקלחת. ושיהיה אפשר לצאת עימם מהבית, כדי שהקשיש יהיה מוגן כל העת.

 

למי מיועד לחצן מצוקה

לחצן מצוקה מיועד לאו דווקא לאנשים חולים. מדובר באחד האביזרים המשמעותיים להצלת חיים ברגעי חירום. לכן הוא יכול להיות יעיל ביותר לכל אכלוסיה הזקוקה להשגחה צמודה. הוא פשוט להפעלה ומעניק תחושת בטחון. אפשר להיות רחוקים מההורים ועדיין להיות רגועים, שאם חס וחלילה יקרה משהו, הם במרחק לחיצה מעזרה מיידית.

 

לחצן מצוקה גם חיוני לאנשים הנמצאים בקבוצות סיכון מוגבר כגון פציעות בעקבות נפילות כשיש בעיות יציבה, התקף לב, שבץ או סיבות אחרות. בכל מקרה השימוש הוא פשוט ומיידי, לחיצה וזהו. במצבי לחץ או פחד, קשה להתמודד עם מנגנון מסובך מדי.

 

תמיד חשוב שלחצן המצוקה יהיה זמין ובהישג יד כי אין לדעת מתי יזדקקו לו. לחצן המצוקה הוא בעצם מנגנון הפעלה, שיכול להיות קווי או אלחוטי ומתחבר ליחידת קצה. כאשר יוצאת קריאת מצוקה מהלחצן היא מתקבלת אצל גורם מקצועי בצד השני שיודע כיצד עליו לנהוג.

כיצד מתקינים לחצן מצוקה?

לחצן מצוקה יכול להיות כתליון על הצוואר, כצמיד על פרק כף היד, או להצמידו למקומות נגישים בבית, אך לא במקום בו הוא יופעל בטעות. אין צורך בהתקנות מיוחדות או בהעברת חוטים ומכשירים שהורסים את הבית.

 

מה שחשוב הוא שהתקשורת בין הלחצן לבין המוקד תהיה תקינה. במידה ויש כשל במערכת, לחצן המצוקה ייכשל בזמן אמת. לכן ההתקנה חייבת להיעשות על ידי איש מקצוע ולא לנסות לעשות זאת באופן עצמאי.

 

לחצן המצוקה אינו תופס הרבה מקום, התפעול והתחזוקה שלו הם פשוטים, מלבד בדיקות שגרתיות תקופתיות הנעשות על ידי החברה אשר נותנת את השירות.

מדוע חשוב להתקין לחצן מצוקה?

סיוע רפואי הוא קריטי במצבים מסוימים ואף יכול להוביל לצמצום נזקים ופגיעות שונות, בעיקר עבור האוכלוסייה המבוגרת אשר סובלת ממצבים רפואיים אשר עלולים להוביל להחמרה כגון נפילה, פגיעה ואף איבוד הכרה. האוכלוסייה המבוגרת זקוקה לסיוע רפואי מיידי ולחצן המצוקה מסייע בכך.

 

לחצן המצוקה נותן מענה בכל הקשור לקבלת עזרה רפואית במהירות האפשרית. בעזרתו ניתן להזעיק עזרה מטעם גורמי הסיוע השונים כגון מד"א, משטרה או מכבי אש. במוקד נמצאים כל פרטי הקשיש והמוקדן יודע את מי להפנות אליו.

 

לסיכום, לחצן מצוקה מקנה שקט נפשי לקשישים וגם לילדיהם אשר יודעים שהוריהם נמצאים בידיים בטוחות, לא משנה מה. ברגע של מצוקה כלשהי, כל שעל הקשיש לעשות הוא ללחוץ על לחצן המצוקה, ומכאן והלאה העזרה כבר בדרך. הלחצן מחובר למוקד המאויש 24/7 ומעניק בטחון בריאותי לקשישים הנמצאים לבד.

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר