הכל על קהילות אחרי צבא

אחרי השירות הצבאי מתחילים החיים האמיתיים. אם עד לשלב זה היינו רגילים שאחרים מקבלים עבורנו את ההחלטות – ההורים, המורים והמפקדים בצבא – אז אחרי הצבא מגיע שלב בגרות אמיתי ואיתו גם לא מעט דאגות. לאן נטייל? מה נלמד? איפה נגור ועם מי נתקדם לשלב הבא בזוגיות? בשלב של אחרי צבא אנחנו גם מאבדים קשרי חברות עם אנשים שאספנו לאורך השנים ובפרט בצבא, למעשה מנסים למצוא את מקומנו בעולם. לצד תחושת החופש והעצמאות, יש לא מעט צעירים שחשים תחושה של בדידות.

בדידות בקרב צעירים – עד כמה זה נפוץ?

בני האדם הם יצורים חברותיים, ונועדו ליצור קשרים חברתיים קרובים ורחוקים. ללא קשרי חברות, ומבלי שיש לנו אפשרות לחלוק עם חבר קרוב את החששות והשמחות – אנחנו ללא ספק נרגיש הרבה פחות טוב נפשית. בפרק הזמן שלאחר השחרור מהצבא, מרבית הצעירים חשים בדידות, בין אם הם מוקפים באנשים ביום-יום ובין אם לא, והרבה מזה דווקא בגלל העצמאות והאחריות והיציאה ממסגרת אל חיים של חופש. הסימפטומים של בדידות יכולים להשתנות מאדם לאדם, ויכולים לנוע בין תחושת דכדוך וריקנות ועד לתחושה של דיכאון וחרדה, כשאחד הסימפטומים הבולטים הוא דימוי עצמי נמוך ותחושת אשמה.

כיצד להקל על תחושת הבדידות?

באמצעות דרכים שונות גם אתם יכולים להפיג את תחושת הבדידות שלכם, ועל הדרך לבנות קשרים חברתיים חדשים. בין האפשרויות הנפוצות הן הצטרפות לחוגים והרשמה ללימודים. מסגרות של חוגים ולימודים לא רק שמאפשרות זמן איכות ובילוי במהלך השבוע, הן גם מסייעות לבנייה של קשרים חברתיים וכניסה למעגלים חדשים. כמובן שמומלץ ללמוד תחום שמעניין אתכם, גם אם לא מדובר בתואר מלא – גם קורס העשרה זה בסדר. אפשרות נוספות להפרחת השממה היא הצטרפות לקבוצות טיולים. ישנן קבוצות של אנשים שאינם מכירים זה את זה, ויוצאים לטיולים יחד ברחבי ישראל – כל אחד מביא איתו משהו, ומטיילים כקבוצה. בנוסף, ניתן לחפש מקום עבודה שמצריך מכם תקשורת קבועה עם אנשים קבועים, ועדיף אנשים בגילכם או שיש להם תחומי עניין משותפים אתכם.  

 

חיים קהילתיים

חיים קהילתיים הם חיים כחלק מקבוצה שלמה איתה יש לנו עניין משותף. לרוב חיים קהילתיים כוללים חוויות משותפות – החל ממגורים במשותף, דרך עיצוב אורחות חיים ומסורות קהילתיות ועד לחלוקה בנכסים. חיים משותפים יכולים להיות מגורים בקיבוץ והשתלבות בתנועות נוער ערכיות שמקיימות חיי קהילה גם לבוגרים בערים שונות בישראל. 

 

בתנועת דרור ישראל, לדוגמה, ישנם חיים קהילתיים עשירים הן לצעירים והן לבוגרים, והמגורים הם משותפים. לחיים הקהילתיים בתנועה נוסף נופך חברתי-חינוכי, כך שמרבית האנשים שחיים יחדיו בקהילה חולקים יחד גם את מקום עבודה משותף  ויוצרים יחד את פעילותם בשעות הפנאי – מהוראה בבתי הספר ובגנים, דרך הדרכה בתנועת נוער ועד לליווי ופיתוח קהילות צעירים נוספות באזור. היתרונות בחיים קהילתיים מסוג זה הם מגוונים:

  • מסגרת הכוללת עבודה – במרבית המסגרות הקהילתיות, החיים המשותפים כוללים גם מסגרת של עבודה עם עשייה למען החברה. העבודה מייצרת, מלבד פרנסה, גם תחושת משמעות וערך עצמי.

  • חברים עם מכנה משותף – החברים איתם אנחנו יוצרים קשרים במסגרת עבודה בתנועות נוער הם חברים איתם יש לנו מכנה משותף, סולם ערכים שמלווה את החברות, ולכן החיבור הוא מהיר וטבעי יותר, בפרט כשהחיים יחד מצריכים מאיתנו לחלוק.

  • עצמאות, ועדיין במסגרת – אמנם החיים שלאחר הצבא הם חיים עצמאיים, כיוון שאף אחד לא מחזיק אותנו בכוח, אך החיים הקהילתיים הם עדיין חיים במסגרת תומכת ודואגת, מה שמקל על לא מעט אנשים להסתגל לשלב החדש בחייהם, ומאפשר להם להתמודד עם תחושת הבדידות אל מול עיצוב החיים והעתיד.

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ