4 מצות
2 ביצים L
3 כפות חלב או מים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
שמן לטיגון
מרטיבים מצות מתחת למים זורמים למשך כ-20 שניות
לאחר מכן מניחים אות המצות בתוך מגבת לחה במשך 10-15 דקות עד לריכוך חלקי.
חותכים כל מצה ל-4 רבעים (4 ריבועים מכל מצה)
טורפים ביצים בצלחת עמוקה ומוסיפים חלב, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן.
מצמידים שני רבעים אחד לשני וטובלים בנדיבות בתערובת הביצים משני הצדדים
מטגנים במשך 2-2.5 דקות מכל צד, עד להזהבה
* יש לכסות את המחבת בזמן הטיגון ולטגן על אש בינונית-נמוכה
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר הטיגון לשדרוג
בתיאבון
מתכון פרנץ טוסט ממצה מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"