7 סטרטאפים רפואיים הלוהטים בישראל/בעולם

7 סטרטאפים רפואיים הלוהטים בישראל/בעולם

קרדיט תמונה FREEPIK

כיום ניתן למצוא לא מעט סטארט אפים אשר נחשבים למהפכנים מאוד בתחום הרפואה הן בישראל והן בעולם כולו. השקעה בסטארט אפ יכולה להניב רווח נאה למשקיע, אך חשוב ללא ספק לזהות את הסטארט אפ הנכון על מנת שההשקעה שלכם תהיה משתלמת. אם סטראטפים בתחום הרפואה מעניינים אתכם, אתם בהחלט צודקים. מדובר על מיזמים חשובים מאוד שיכולים להעניק מענה רחב ויעיל עבור חולים רבים בישראל ובעולם כולו. במאמר הבא תקבלו מידע אודות כמה מיזמים בעלי פוטנציאלי משמעותי מאוד בתחום הרפואי.

להלן 7 סטרטאפים לוהטים בתחום הרפואה

  1. סיילנסיד פיתחה קפסולה בגודל מילימטר, אשר מושתלת בתוך גידול סרטני באמצעות מחט ומתפרקת באופן הדרגתי וכך היא משחררת את התרופה לתוך הגידול וכך למעשה מנטרלת את הגנים שעברו מוטציה וגורמים לסרטן להתפשט. המטרה של המיזם המדובר לסייע בריפוי של סרטן הלבלב, אשר ידוע כקטלני מאוד. סרטן הלבלב ידוע לממית מספר 4 בארצות הברית מבין כל מחלות הסרטן ועל כן, הקפסולה המדוברת היא מוצר חדשני מאוד אשר מבוססת על תחום רפואי פורץ דרך. המנכ"ל של החברה מונה מטרות שונות שהמוצר שואף להשיג כגון: גרימת מוות של תאים לא על ידי הרעלה כגון טיפול כימותרפי, האטה של נדידת התאים מהגידול למחזור הדם והאטה משמעותית בהפצת הגרורות ושיפור היעילות של התרופות הכימותרפיות.

  2. צנתור של ניתוחי גב- הפיתוח מהווה לא רק מוצר אלא שינוי תפיסתי בניתוחי הגב. דרך צינור דק מוחדרים שתלים בצורה דחוסה שנפתחים בתוך הגוף ושם מקבלים את הצורה הרצויה. החברה שיזמה את הרעיון מפתחת שתלים וכלים כירורגיים שונים שמטרתם היא לטפל בהפרעות ניווניות בעמוד השדרה.

  3. פרננדו פטוליסקי פרופסור לכימיה מאוניברסיטת תל אביב ויזם אשר מתמחה בננו טכנולוגיה ובביו טכנולוגיה, החל לפני כמה שנים במחקר ייחודי בתחום הסרטן ופיתח קונספט חלוצי שמטרתו היא לפתוח דלתות לעולמות חדשים של אבחון מחלות קשות וממאירות. המטרה היא לאבחן באמצעות בדיקת דם פשוטה האם מטופל בריא או חולה בסרטן וכן, במידה וחולה בסרטן באיזה סוג ובאיזה שלב מצויה המחלה. הקונספט שלו מבוסס על העובדה שלפיה המערכת החיסונית היא המערכת הראשונה בגוף שמודעת לקיומה של מחלה ועל כן, באמצעות השיטה שהוא פיתח, תיבדק פעילות פירוק החומרים של התאים במערכת החיסונית וכך יהיו ממצאים לגבי קיומו או קיומו של סרטן מכל סוג.

  4. מיזם נוסף הוא של אימיונובייטיב אשר נוטלת תאי מערכת חיסון של תורמים בריאים, מגדלת אותם בתנאים מבוקרים ומזריקה אותם לחולה כאשר השלב הבא הוא שהמערכת החיסונית תנצח ותצא מן המאסק מחוזקת.

  5. מיזם חדשני להמצאת תרופות מתבסס על מציאת פיתוח אלגוריתם ממוחשב של החלבון הנע. היישום של המידע מגיע שמתוך הבנת התנועה ניתן להתאים לו טוב יותר מולקולות תרופתיות אשר יכולות להתערב בפעילות של החלבון, מודל שמתאים כמעט לכל מחלה שמערבת התנהגות של חלבונים. המוצר הראשון של החברה פועל על מנגנון הדלקת ובוחן מחלקת דלקת פרקים שגרונית לצורך פיתוח דור חדש של תרופות למחלות דלקתיות.

  6. פרופסור חזי ברנהולץ הוא אחד האנשים היחידים בישראל שפיתחו תרופה שהגיע לשוק. תרופת הדוקסיל, כימותרפיה אשר כלואה בתוך ננו ליפוזומים אשר מוודאת כי היא מגיעה לגידול בלבד ומשתחררת בו בהדרגה. התרופה המדוברת יעילה כיום לסרטן השחלות ולמיאלומה נפוצה.

  7. מיזם נוסף בתחום הרפואה הוא של אייבקס המבוסס על שימוש במערכת מבוססת בינה מלאכותית לצורך גילוי סרטן בפתולוגיה. האלגוריתמים והפתרונות שמזהים סרטן ברמת דיוק גבוהה מאוד מסייעים לפתולוגים באבחון מדויק של סרטן.

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה