שייקים טעימים לחורף

שייקים טעימים לחורף

קרדיט תמונה FREEPIK

בחורף הקר והגשום אנו מבצעים שינויים רבים בהרגלי החיים, וכך גם לגבי התזונה שלנו שהולכת יותר בכיוון של מאכלים מבושלים וחמים. אז בשורות הבאות נביא שתי המלצות עבור שייקים טעימים לחורף שיחממו לכם את הבטן ואת הלב.

תזונה נכונה בחורף

כמובן שגם בחורף חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת מינרלים, ויטמינים, חלבונים, סיבי תזונה ונוגדי חמצון, ולשמור על כמות קלוריות המתאימה לצרכי הגוף. החורף משנה כמה דברים בהרגלי החיים ובצרכים, למשל כי הגוף משקיע יותר אנרגיה בחימום ועלינו לספק לו את כמות הקלוריות הנאותה, אך ללא עודפים שיובילו לאגירה בתור שכבות שומן. כמו כן כדאי לתת עדיפות לתבשילים המוכנים בבישול ממושך כמו קדירות או מרקים, מאחר שתהליך החימום מכניס אנרגיה למזון. מצד שני צריך לשים לב שאתם צורכים מספיק ויטמין C, ויטמין A ואבץ שעוזרים לתאי הדם הלבנים ולמערכת החיסון לצורך מלחמה בחיידקים ווירוסים. זהו הבסיס לשתי ההמלצות הבאות עבור שייקים לחורף.

שני שייקים חמים ובריאים

יש לציין כי במיוחד עבור שמירה על בריאות גופנית ודיאטה יצרה חברת הרבלייף שייק המכיל 18 גרם חלבון, 3 גרם סיבים תזונתיים, 20 גרם מינרלים וויטמינים, והוא מגיע בשמונה טעמים שונים. את השיק של החברה אפשר לשלב עם מגוון מאכלים.

כך למשל, ניתן לקחת מנה של שייק הרבלייף בטעם וניל ולהוסיף אותה אל תוך מרק עגבניות. את המרק אפשר להכין באמצעות אבקה מוכנה של החברה, הכוללת סיבים פרוביוטים וליקופן שעוזרים לתחושת השובע, לתפקוד מערכת העיכול וכנגד רדיקלים חופשיים. אפשר כמובן גם להכין את מרק עגבניות לבד ולשלב אותו עם השייק. בשביל להכין את המרק לוקחים שתי שיני שום כתוש, שש עגבניות, חצי כוס אורז, שמונה כוסות מים, כף פפריקה אדומה, בצל קצוץ וחצי כפית אבקת מרק. את העגבניות חותכים לקוביות ובסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות, רסק וסוכר, מערבבים ומוסיפים מים. כעת מרתיחים ומבשלים על אש קטנה לשלושים דקות.

 

אפשרות נוספת היא להכין שייק שעשוי מתפוחים ושיבולת שועל בתוספת קינמון שבו גם כן ניתן לשלב את השייק של הרבלייף. בשביל להכין את השייק צריך לקחת שני תפוחים, לקלף ולפרוס אותם, חצי כוס שיבולת שועל,  כוס של סירופ מייפל ושתי כפיות חלב חם שיכול להיות חלב פרה, חלב שקדים, חלב אורז וכדומה. כדי להכין את השייק טוחנים את כל המרכיבים ביחד בתוך בלנדר עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה. אם לאחר הערבוב התערובת איננה חמה מספיק לטעמכם אפשר לחמם אותה במיקרוגל ואז להוסיף אליה את השייק של הרבלייף

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר