פסיכותרפיה או קלינאות תקשורת - מהם היתרונות בכל אחד מהמקצועות?

אם אתם מעוניינים להתחיל בלימודים ומתלבטים בין פסיכותרפיה או קלינאות תקשורת, יש סיבה לכך שאלו שני מקצועות שונים. כדי שתוכלו להגיע להחלטה מושכלת, ריכזנו לכם את ההבדלים.

מהי פסיכותרפיה?

פסיכותרפיה יכולה לסייע בטיפול באתגרים, משברים, הפרעות, מצוקות ותסמינים הקשורים לבריאות נפשית ורגשית על ידי אמצעים שונים.

פסיכותרפיסטית יכולה להיות פסיכולוגית, פסיכיאטרית, עובדת סוציאלית או מטפלת באמצעות אמנויות שמטרתה היא לעזור למטופלים שלה להבין טוב יותר את רגשותיהם ולהכשיר אותם להתמודד עם אתגרים חדשים טוב יותר, בהווה ובעתיד.

פסיכותרפיה דומה לייעוץ, עם הסתכלות יותר עמוקה, וכדי לראות תוצאות יותר חיוביות, המטופלים יצטרכו להבין את הצורך בשינוי, ולהיות מוכנים לעקוב אחר תכנית הטיפול שהומלצה עבורם.

פסיכותרפיסטית יכולה לעזור במקרים של דכאון, דימוי עצמי נמוך, התמכרות, שכול, הפרעות אישיות והתנהגות ועוד. המפגשים עשויים להתקיים אחד על אחד או בקבוצות, כאשר ישנן טכניקות וגישות טיפוליות שונות ומגוונות.

מהי קלינאות תקשורת?

קלינאות תקשורת זהו מקצוע מתחום הבריאות גם כן, אך כאן ההתמחות היא באבחון, טיפול ושיקום מטופלים הסובלים עם לקויות בתקשורת, כמו למשל: לקויות בתקשורת בין אישית, בדיבור, בפיתוח השפה, בהבנה, לקויות קריאה וכתיבה ולקויות בתקשורת לא מילולית.

קלינאית תקשורת צריכה להיות בעלת הכשרה מתאימה על מנת לספק טיפול בקרב אוכלוסיית האנשים שזקוקים לכאלו טיפולים. קלינאי התקשורת פעילים במסגרות שונות ומספקים מענה לילדים ומבוגרים. הם מטפלים במסגרות הבריאות, החינוך, הרווחה, בקליניקות פרטיות או בבתיהם של המטופלים, בהתאם לתחום בו הם מומחים.

קלינאי תקשורת יכולים לאבחן את הגורמים ללקות הקיימת. לעיתים הגורמים יהיו בעיות פיזיות, פעמים אחרות הליקוי מופיע כתוצאה מבעיות התפתחויות. ישנן פעמים שבהן הבעיה תהיה יותר פסיכולוגית או בעיה בריאותית. קלינאית תקשורת עוסקת באבחון של הבעיה, על הגורמים לה ומספקת תכנית טיפולית הדורשת תרגול בהתאם להנחיות. כמו כן מותאמים למטופלים אביזרי עזר כמו למשל מכשירי שמיעה, או ציוד תקשורת תומכת כדי להקל על התקשורת עד כמה שאפשר.

איך בוחרים בתחום כזה או אחר?

קודם כל כדאי לבדוק מה דורשים הלימודים ואיזו הסמכה עליכם לרכוש כדי לעסוק בכל אחד מהתחומים. קלינאות תקשורת למשל דורשת תואר אקדמי ותעודת הסמכה מטעם משרד הבריאות אשר תתקבל לאחר תקופת התמחות.

 

פסיכותרפיה דורשת לימודים אקדמאיים בתחומי הפסיכולוגיה, הפסיכיאטריה, העבודה הסוציאלית או בתחומי טיפול שמותרים על ידי משרד הבריאות. עם זאת, כיום אין חוק שמונע ממטפלים להעניק טיפולים פסיכותרפיים כל עוד הם אינם יוצרים מצג שווא של מטפלים מוסמכים. מעבר לכך, הלימודים דורשים התמחות בגישה הטיפולית.

 

פסיכותרפיסטים נהנים מחופש פעולה יותר נרחב, מבחינת תחומי העיסוק וההתמחות שלהם, שכן יש גישות וטכניקות טיפוליות שונות ומגוונות, לעומת קלינאות תקשורת שזהו תחום יותר מוגדר. עליכם פשוט לחשוב מה יותר מעניין אתכם ללמוד, מדובר בשני מקצועות טיפוליים שתורמים המון לאחרים ויכולים ליצור שינוי משמעותי, אך בסופו של דבר הבחירה תלויה בכם.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול