עוגות מעוצבות לאירועים

עוגות מעוצבות לאירועיםהדלקת הנרות שעל העוגה, מהווה מאז ומעולם את השיא בכל חגיגת יום הולדת. אך מה שהיה פעם מאפה שוקולדי פשוט עם סוכריות צבעוניות, התפתח לתעשייה משגשגת של עוגות בשלל טעמים ובעיקר עיצובים יצירתיים שהפכו אותן ליצירות אומנות של ממש. הזמנת עוגות מעוצבות לאירועים כמו חתונות, חגיגות בר מצווה, ברית מילה ועוד, הפכה לסמל סטטוס. ככל שעיצוב העוגה מורכב יותר, כך גם מחירה עולה בהתאם ולכן ישנה חשיבות גבוהה לבחירה נבונה בבעל המקצוע שיופקד על עיצוב העוגה באירוע שלכם. חשוב להתמצא בתחום ולהבין במה כדאי להשקיע כשמדובר בעוגה בהזמנה, ובעיקר על מה אסור לכם להתפשר - על מנת שהתוצאה הסופית תשביע רצון.

טרנדים של עוגות מעוצבות לאירועים

עד לשנתיים האחרונות היה זה בצק הסוכר שהיווה את חומר הגלם העיקרי לציפוי של רוב העוגות החגיגיות שהוכנו בארץ. סדנאות לעיצוב עוגות עם בצק סוכר התקיימו בכל עיר כמעט, ורבים התאהבו בחומר המתוק והמיוחד הזה, שניתן לפסל ממנו דמויות שונות וקישוטים נאים בדייקנות רבה, והוא כמובן גם טעים מאוד. אבל כמו כל טרנד אופנתי, גם תהילתו של בצק הסוכר חלפה לה, וכיום הזילוף הוא המלך הבלתי מעורער של קישוטי העוגות.

מדובר בשיטת עיטור באמצעות קצפת מתוקה הנצבעת בשלל צבעי מאכל, שניתן להפיק בעזרתה ציפויים יפהפיים לעוגות באינספור צורות ועיצובים. קישוט בשיטה הזו הוא הרבה פחות יקר לעומת השימוש בבצק הסוכר, שעולה עשרות שקלים לקילוגרם, ואין ספק כי ההורדה המשמעותית במחיריהן של העוגות המעוצבות, תרמה לא מעט לעליית הפופולריות של שיטת הזילוף בקצפת.

 

החידוש האחרון שהולך וצובר תאוצה בתחום עיצוב העוגות, הוא שילוב בין זילוף בקצפת צבעונית ל"אבזור" העוגה בקישוטים קשיחים, העשויים בצק סוכר מפוסל עם או ללא מדבקה מודפסת אכילה. שילוב זה מאפשר לייצר עיטורי עוגה טעימים ובעיקר עמידים מאוד של דמויות מוכרות כמו נסיכות של דיסני, כוכבי ילדים ולמעשה כל דבר שרוצים , בעלות נמוכה יחסית.

טיפים לבחירה במעצבת עוגות

הרוב המוחלט של האנשים העוסקים בהכנת עוגות מעוצבות לאירועים מורכב מנשים, ועל אף ההיצע הגדול של בעלות המקצוע – נדמה שלכולן יש עבודה והביקוש אינו דועך. אך אי אפשר להתעלם מכך שהרבה מאוד לקוחות שהזמינו עוגה מרשימה ביופייה לחגיגה, חוו אכזבה כאשר הגיעו לשלב הטעימה ממנה. כיצד, אם כן, תוכלו לבחור את המעצבת שלכם בצורה שתבטיח לכם קבלת עוגה יפהפייה שיש לה גם טעם מעולה?

  1. איכות החומרים – שאלו את המעצבת באילו חומרי גלם היא משתמשת, הן כשמדובר בקישוטים לעוגה וחשוב מכך – בעוגה עצמה. טעמו של שוקולד איכותי וקצפת טרייה יהיו טובים הרבה יותר מאלו של תחליפי שוקולד כמו צמקאו, או קצפת עמידה המוכנה מראש.
  2. מקצוענות ועבודה מדויקת – רבות מבין המעצבות נוהגות לתחזק אתר אינטרנט עסקי או לכל הפחות דף פייסבוק פעיל. תוכלו להתרשם מן העבודות, ולבחור לפנות רק לזו שסגנון העיצוב שלה ורמת הגימור של הקישוטים שהיא מייצרת, הכי מצאו חן בעיניכם.
  3. מוניטין – בקשו המלצות למעצבות של עוגות מהחברים והמכרים שלכם. כך תוכלו לקבל התרשמות ממקור ראשון וזה חשוב במיוחד בנוגע לטעמה של העוגה שהוזמנה, שאותו אי אפשר להעביר דרך תמונה במחשב.

אם יש לכם דרישות מיוחדות לעוגה שתרצו להזמין עבור האירוע, כמו למשל שתהיה טבעונית, או שתיאפה מקמח ללא גלוטן וכדומה – תאמו מראש את כל הבקשות הללו מול מעצבת העוגה. אשת מקצוע איכותית באמת, תדע להתאים את עצמה לכל צרכיהם הייחודיים של לקוחותיה, ולייצר בעבורם עוגה נהדרת, בעיצוב חלומי ובטעם נהדר.