טיול קולינרי בפריז

טיול קולינרי בפריזחופשה כוללת בעבור רובנו מעבר לבילוי בסגנון "בטן גב", או טיולים בין סמטאות ערים יפיפיות גם לא מעט אוכל והיכרות עם מטבחים מקומיים טעימים. כשזה מגיע לצרפת הרי שהיא ידועה בעושרה הקולינרי, ועל אחת כמה וכמה מתבטאת האהבה הזאת בעיר האורות פריז. שם היין והאוכל הם בין האוצרות הגנוזים של העיר הזו. בשנים האחרונות התפתח טרנד חדש שאינו מחביא את העובדה שישראלים אוהבים לאכול, גם כשהם בחו"ל, ובלא מעט ערים בעולם מתקיימים סיורים קולינריים עבור ישראלים בעיברית. אחד מהמקומות הבולטים לכך היא כמובן העיר פריז.

 

ללכת ולאכול בפריז

אם הקטע הדיאטטי מרתיע אתכם, תנו לנו להרגיע אתכם. רוב הסיורים הקולינריים הם ברגל וכוללים כמות די נכבדה של הליכה. הסיורים לרוב מתנהלים בקבוצה קטנה של עד שמונה אנשים, והיא מנוהגת ומודרכת על ידי מומחה אוכל צרפתי, כזה שישמח לחלוק איתכם את הידע שלו. רוב הסיורים הם באורך של מספר שעות והם יקחו אתכם למוקדים המתאימים לקולינריה הפריזאית.

 

בין המקומות שבהם מתעכב הסיור תבקרו במאפיה פריזאית, מעדניה, חנות יינות, חנות גבינות, דוכני ירקות ושוק מקומי. אנחנו גם אספנו בשבילכם מספר מקומות מעניינים שיכולים לסייע ולהרחיב את הסיור הזה עבורכם.

מהמתוק ועד המלוח

המתוקים והמאפים הם בין המאכלים המאפיינים את המטבח הצרפתי. כדי שלא תלכו לאיבוד בין כל הפטיסריז הקיימים ברחבי העיר. מומלץ לקחת סיור קולינרי שיסייע לכם לאתר את המאפים הטובים בה. כמובן שעל הדרך תזכו להסבר על ההיסטוריה הייחודית של המאפים הצרפתיים, ואופן הכנתם. ומי יודע אולי בתום הסיור תצליחו להבין למה קוראים לקוראסון בשמו.

סיור אחר ייקח אתכם לערב טעיומת במרתף הגבינות. כאן תלמדו על אמנות השילוב שבין יין לגבינות מפיו של גבן מקצועי במרתף גבינות תת קרקעי. חמושים בחליפה סינטטית תמצאו עצמכם מסיירם במרתף בו מבשילות הגבינות, בטמפרטורה נמוכה יחסית. ללמוד על אופן הכנתן, ולהחכים לגבי ההיסטוריה של הגבינות בצרפת ובשוויץ, המסורת המלווה אותן והטכניקות הייחודיות הנדרשות לשם הכנתן.

מקומות נוספים שכדאי לבקר בהם

לה רוטיסרי דה בוז’ולה” היא מסעדה הממוקמת ברובע הלטיני, והמשקיפה על נהר הסיין. המסעדה  מתמחה כמובן בסגנון רוטיסרי, הווה אומר בשרים בצרפתית. אולם מסתבר כי היא  מצטיינת בכל מנה שתבחרו.

 

אם אתם מחפשים מה שיתבל לכם את החיים הרי שבפינה הדרומית מזרחית של ככר המדלן תמצאו חנות קטנה המתמחה רק (כמעט) בחרדל. בכלל הכיכר הזו מלאה במעדניות כמו זו של פושון והדיארד, אלא שכאן החרדל הוא במרכז ואם קיים בלבול הרי שהוא נובע רק מכמות הסוגים השונים. שם החברה   Maille  והם מתמחים ביצור חרדל דיז’ון כבר מ-1747, שזה בערך כמה שנים קצת אחרי לואי ה-14. כיום הם אומנם שייכים לקונצרן ענקי, אך עדיין מתגאים בשורשיהם ההיסטוריים, כולל היותם בעבר הספק הבלעדי של חרדל למלך צרפת. בחנות הזו ניתן למצוא המון גרסאות של חרדל עם תוספות שונות והכל ארוז בצנצנות מקסימות. את השיא מספקים ברזי המזיגה המצויים ליד הקופה שמזכירים  ברזי בירה בפאב.

אם אתם דווקא בחיפוש אחר המתוק מתוק הזה הרי שבחנות “ז’אק ג’נין שוקולה” תוכלו למצוא פוטיפורים מדהימים הארוזים במארז כסוף.

ואם תקף אתכם רעב הרי שבסמטה קטנה ליד גלרי לה פאייט, תמצאו את אחד מהברסרי הכי סואנים בעיר ה-, Le Clos Bourguignon הממוקמת באמצע הרחוב. התמחותו של השף הוותיק היא מנת הביף בורגיניון ברוטב פלפלת הנחשב לאחד מהידועים בעיר בטעמו המיוחד והאיכותי.

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

המלצות טיולים בארץ

 

פרסום עסקים חינם

 

טיפים לעסקים

 

פרסום עסקים

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

 

מתכונים מומלצים