מתכון פנקייקים אפויים בתנור

פנקייקים אפויים בתנורמצרכים (כ-24 מיני פנקייק):

ביצה גדולה

3 כפות גדושות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

3 כפות שמן

כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כוס קמח תופח

תוספות אפשריות לבחירה: שוקולד צ'יפס, בננה קצוצה, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.

 

אופן הכנה:

לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולשמן תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).

 

לערבב את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).

 

לצקת כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח).

לפזר מעל מעט תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

 

*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס"מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות).  אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.

 

אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים