סופגניות אשל מהירות

סופגניות אשל מהירותלפניכם מתכון לסופגניות אשל מהירות להכנה לכל מי שרוצה לחסוך את העבודה עם שמרים.
אולי זאת לא סופגנייה כמו שקונים בקונדיטוריות אך אתם יכולים להיות בטוחים שזה המתכון מוצלח ביותר לסופגניות מהירות. החיסרון שהבלילה דביקה ומעט דלילה ולכן מעט קשה ליצור צורה עגולה ובטח שלא ניתן לאפות, מצד שני התוצאה בהחלט טעימה וחגיגית.

מצרכים (10 סופגניות אשל בגודל בינוני):

לתערובת:

1+1/4 כוסות קמח תופח מנופה - 175 גרם

2 כפות גדושות סוכר

1 גביע יוגורט ללא תוספות פרי או אשל 200 מ"ל

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט אבקת קינמון (לא חובה)

 

מצרכים נוספים:

שמן לטיגון

ריבה למילוי לפי הטעם / ניתן גם להמיס שוקולד עם מעט שמנת מתוקה למילוי

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

מחממים שמן בסיר רחב (לא מחבת) עד גובה 2/3 וכשהשמן חם מניחים בבת אחת את כמות הבלילה של כל סופגניה בנפרד לתוך השמן.

מומלץ להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות בתחילת העבודה).

מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה.

כעת העבירו את הסופגניות על נייר סופג ומצננים מעט.

 

*לפני ששמים עוד כמות בסיר מחממים שוב את השמן, שמים בלילה ומנמיכים את האש

 

ניתן להזליף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

** לא חובה, היא טעימה מאוד גם ללא מילוי

 

טיפים לסופגניות מוצלחות (מומלץ לקרוא):

1. כך תדעו אם השמן מספיק חם

לפני שאתם מתחילים לטגן את כל הבלילה יש לזרוק חתיכה קטנה מהבלילה לשמן.

אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק.

אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה - השמן חם מידי.

בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין.

אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.

 

2.לאחר הוספת הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (אם אתם מבשלים על הכיריים הכי גדולות – להנמיך לאש נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה נוזלית ולא מוכנה מבפנים.

 

3.לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת.

מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם - כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון.

 

4.מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר (חתוכה לרוחב) כדי למנוע מהשמן להישרף, ולשמור על ויסות החום. אם החתיכה משחימה, החליפו אותה באחרת חדשה.

 

5.הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

 

6.גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן.

זמן הטיגון המומלץ הוא 6-7 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).

 

 

חג שמח!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>