מתכון פשטידת כרוב

פשטידת כרוב לבןמצרכים:

חצי כרוב לבן בינוני קצוץ דק

בצל קטן קצוץ

1 שן שום גדולה כתושה או 2 קטנות

3 כפות גדושות גבינה לבנה

2 ביצים גדולות

3 כפות מלאות קמח תופח

כפית מלח, מעט פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • לחמם מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

  • להוסיף את הכרוב הקצוץ והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ולבשל על אש בינונית עם מכסה כ-15 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומאבד מנפחו (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם). להסיר מהאש ולהניח לתערובת מעט להתקרר.

  • להעביר את התערובת לקערה ולסנן משאריות נוזלים. מוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, כפית מלח ופלפל שחור. לערבב היטב ולצקת את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת.

  • לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור).

*מומלץ להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר. ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או להגיש בטמפ' החדר.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים