מתכון עראיס - פשוט וטעים!

מתכון עראיסמצרכים (10 מנות):

5 פיתות רגילות חתוכות לחצי

500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

1 בצל בינוני - ניתן להשתמש בבצל סגול למי שאוהב

 

תיבול:

כפית ושליש מלח

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

קמצוץ פלפל שחור

*שמן זית

 

 

אופן הכנה:

 

במעבד מזון טוחנים את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים אליה את הבשר הטחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור

מערבבים היטב.

 

לוקחים כל חצי פיתה וממלאים בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

 

מחממים היטב מחבת פסים על אש גבוהה (אן צורך לשמן) או מחכים שהמנגל יהיה חם מאוד מניחים את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

 

בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

לאחר שצרבנו את הפיתות במחבת, מניחים אותם על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

 

מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

 

* הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה).

זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה.

אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>