מתכון עוף שלם עם תפוחי אדמה בתנור

מתכון עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמהמצרכים לעוף בתנור:

עוף שלם עם העור (1.5-2 קילו)

10-15 תפוחי אדמה קטנים עם או בלי קליפה - כ-650 גרם

 

תיבול:

רבע כוס שמן זית

5 שיני שום כתושות

כף תבלין גריל עוף

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

 

אופן הכנה:

יש לרכך את תפוחי האדמה באחת מהאפשרויות הבאות: 

במיקרוגל: להניח את תפוחי האדמה בצלחת שטוחה, לכסות ולהכניס למיקרוגל במשך 6 דקות, עד לריכוך חלקי.

בישול במים: לשים את תפוחי האדמה בסיר ולשפוך מעל מים רותחים עד לכיסוי מלא. לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.

 

יש להניח את העוף השלם ותפוחי האדמה בתבנית גדולה. 

 

לערבב בקערית את כל חומרי הרוטב ומתבלים היטב את תפוחי האדמה והעוף (מורחים על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף).

 

הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעתיים

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים