מתכון עוגת מספרים עם פירות / ענבל שלו

עוגת מספרים עם פירותמצרכים לעוגת מספרים עם פירות

לבצק פריך:

600 גרם קמח
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)
400 גרם חמאה רכה מאוד

תמצית וניל

2 ביצים

 

קרם מסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
50  גרם אבקת סוכר

40 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

 

 

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק היבשים. מערבבים עד קבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצים ומערבבים עד שהבצק מתגבש מסביב לוו.


משטחים את הבצק עם הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.


מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים את הבצק הקר עד לעובי של 1/2 ס”מ.


מדפיסים את האותיות או את המספרים שרוצים להכין לפי גודל העוגה וגוזרים שבלונות.


מניחים את האות או הספרה על הבצק וחותכים עם סכין מסביב לאות שבחרנו. מכל אות או מספר נחתוך פעמיים לקבלת שתי שכבות של בצק פריך.

 

אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

מצננים.

 

לקרם המסקרפונה:

מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.


מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן, לבחירתכם, ומזלפים עיגולים על שכבת הבצק הראשונה.

 

מניחים מעל שכבת אות או מספר נוספת ושוב מזלפים עיגולים על כל הבצק בצורה מסודרת.


מקשטים בממתקים, שוקולד או פירות.

 

המתוקים של ענבל 

Inbal's Sweet Art

054-6330630​

www.inbalcakes.com