עוגיות פריכות שוקולד צ'יפס קלות להכנה

עוגיות קלות להכנהמצרכים (25-30 עוגיות):

1 ביצה

שליש כוס שמן

4 כפות גדושות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)

חצי כפית אבקת אפיה

כוס וחצי קמח לבן

רבע כוס שוקולד צ'יפס חום או לבן

 

אופן הכנה:

* לערבב בקערה (בעזרת כף) ביצה עם הסוכר.

* להוסיף שמן, תמצית וניל ומערבבים.

* בקערית נפרדת לערבב קמח, אבקת אפיה וקוקוס.

* להוסיף לתערובת הנוזלים ולערבב. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ונוחה לעבודה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר, להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש, להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים. אם הבצק דביק, יש להוסיף בהדרגה כמה כפות של קמח.

* לחמם תנור ל175 מעלות ולרפד את תבנית התנור בנייר אפיה.

* לפרוס נייר אפיה על משטח העבודה, להניח עליו את הבצק ומעליו לפרוס נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס"מ לפחות. לקרוץ צורות ולהניח במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.

* לאפות בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

* להוציא מהתנור ולהניח לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

 

*העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 6-7 ימים.

*הערה: ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולהוסיף לחלק אחד כף שטוחה אבקת שוקולית.

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

אנו עובדים בימים אלו על מאגר המתכונים באתר, הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים. המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו