מתכון סמבוטורטייה ממולאת בפירה תפו"א עם בצל מקורמל וטחינה גולמית בתנור

סמבוטורטייה ממולאת בפירה תפו"א עם בצל מקורמל וטחינה גולמית בתנור,
לפירה: לבשל 2 ק"ג תפו"א בקוביות עד רכות לסנן וליבש על האש 3 דקות,להכין פירה דקדק (אני הכנתי במכשיר פירה ידני עם החורים הקטנים)להוסיף 4 בצלים סגולים מקורמלים חצי כפית פלפל שחור גרוס רבע כפית כמון 43 כוס טחינה גולמית מלח הימלייה לפי הטעם לערבב לתערובת אחידה,
להכין דבק קמח בקערית(לערבב 4 כפות קמח ו5 כפות מים)
לקחת טורטיות בקוטר 20 מחוממות מעט במיקרו (נותן גמישות)להניח על חצי טורטייה 3 כפות מהפירה להשאיר 1 ס"מ ריק מסביב לחצי העיגול המלא בפירה,
למרוח מעט מדבק הקמח לקפל את החצי הריק על המלא להדביק בלחיצה את הקצוות,
למרוח במעט מים לפזר שומשום קלוי,
להכניס לתנור חם על 180 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
 
מתכון סמבוטורטייה ממולאת בפירה

שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>