מתכון בגט צרפתי

מתכון בגט צרפתיבגטים קראסט מקמח מחמצת של חברת נפלאות 

למחמצת :

כוס קמח לבן נפלאות 
שלושת רבעי כוס מים פושרים

 

לערבב ולאחסן בתוך קופסה אטומה עם מכסה ולהשאיר פתח אחד פתוח במשך כל היום בחוץ בטמפרטורת החדר ואז בלילה להכניס למקרר
יום למחרת להוציא לעשות את אותה פעולה

כוס קמח לבן

שלושת רבעי כוס מים פושרים

ולערבב ככה 4-5 ימים ואז נוצר מחמצת


ביום החמישי הוצאתי את המחמצת האכלתי אותה שוב פעם בקמח ומים ערבבתי ונתתי מנוחה שעה בחוץ ואז בעצם יש לי את המחמצת איתה אני מכינה את הבגטים

 

חומרים לבגטים:

קילו קמח 
כף מלח 
240 גרם מחמצת
2 כפות שמן זית 
3 כוסות מים פושרים 
2 כפות סוכר 
פחות משליש כפית שמרים

 

אופן ההכנה : 
קודם כל עירבבתי את המחמצת עם המים הסוכר והשמרים ואז הוספתי קמח ולבסוף את המלח והשמן זית 
לשתי היטב והתפחתי 8 שעות בחוץ שזה מכוסה 
לאחר 8 שעות עשיתי צורה של בגטים לעבוד עם קמח כמובן 
והתפחתי שוב לשעה וחצי כשזה מכוסה
לפני שהכנתי לתנור חממתי את התנור ל250 מעלות תבנית מים קטנה למטה 
ושפריצר בקבוק שמתיז מים
לפני שהכנסתי את הבגטים השפרצתי מים
כל 5-7 דק משפריצים מים 
בסך הכל זה 20 דק בערך על 240 מעלות לשים לב 
להוציא לא לכסות ולא לגעת לתת לו להתקרר

כמה שזה קריספי אתם שומעים את הקרנץ' בביסים ואת הרכות מבפנים ממש נדיר

 

 

בתאבון, קמח נפלאות  02-9944144

הזמנות באזור הצפון: 0525092872