הכינו אבקת מרק ביתית

מתכון אבקת מרק ביתיתההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.

מצרכים לכמות של כ- 2 כוסות אבקת מרק:

4 כפות קמח תפו"א

4 כפות כורכום

4 כפות חוואיג' למרק

2 כפות פטרוזיליה יבשה

4 כפות שמיר מיובש

2 כפות שטוחות תבלין סלרי - לא חובה

2 כפות מלאות אבקת שום

4 כפות גדושות בצל מיובש וטחון

4 כפות מלח

2 כפות שטוחות סוכר לבן

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.

 

הערות:

* לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל       חנות תבלינים אבל זה משדרג את הטעם בהרבה.

* כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני מומלץ לחלק את התערובת ל-2 צנצנות.

   אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה במקפיא.

* כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים