מתכון מרק פטריות וגריסים

מרק פטריות וגריסיםמצרכים לכ 5-6 מנות:

1 בצל גדול קצוץ

4-5 שיני שום קצוצות

חצי כוס גריסי פנינה (שטופים היטב ומסוננים)

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

7 כוסות מים רותחים

2 כפות מלאות קורנפלור + חצי כוס מים קרים

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

כפית ושליש מלח

כפית אבקת מרק/פטריות

קמצוץ פלפל שחור

 

אופן הכנה:

 

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

 

מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות

*יש לערבב מידי פעם!

 

לאחר מכן מוסיפים גריסים ומים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.

 

מערבבים 2 כפות מלאות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק.

 

מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק/פטריות ופלפל שחור ומערבבים.

מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

 

הערה: אם המרק לא סמיך מספיק לטעמכם ניתן להוסיף כף קורנפלור נוספת מעורבבת עם 2 כפות מים קרים ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-5 דקות.

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>