מתכון מקלות שום ללא גלוטן

מתכון מקלות שוםמתכון ייחודי למקלות שום ללא שמרים וללא גלוטן

מקלות פריכים להגשה לצד מרק או סתם כנשנוש טעים

 

מצרכים לכ-16 מקלות

2 כוסות קמח "קונדיטורר" ללא גלוטן

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

שליש כוס שמן קנולה/זית

200 מ"ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה

4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום

 

אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.

לפיזור מעל: שומשום או קצח

 

אופן ההכנה:

לרפד תבנית בנייר אפיה ולחמם תנור ל 180 מעלות

 

לערבב את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק מעט שומני - קודם מערבבים את החומרים היבשים ואז מוסיפים את יתר החומרים

 

לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה"כ 16 חלקים).

 

לגלגל כל חלק לצורה של מקל (לגלגל לעובי של כ-2 ס"מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו' ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.

 

אופים בתנור כ 20 דקות עד להזהבה

 

בתיאבון

 

מתכון מאת "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

אנו עובדים בימים אלו על מאגר המתכונים באתר, הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולרשימת תפוצה שלנו על מנת לקבל עדכונים ומתכונים חדשים. המתכונים מפורסמים גם בדף הפייסבוק שלנו