טאבולה קינואה עם גולדן בריז

טאבולה קינואה עם גולדן בריזסלט רענן ומדליק- קל להכנה וכייפי לאכילה- נראה מרשים ומעולה לאירוח

 

רכיבים:

כוס קינואה לבנה (אפשר להוסיף כף קינואה אדומה ו/או כף קינואה שחורה)

כוס וחצי מים רותחים.

חצי כוס גולדן בריז

חצי כוס קשיו חצאים או אגוזי מלך או פקאן

חבילת פטרוזיליה.

חצי חבילה בצל ירוק

בצל סגול קטן.

4-5 צנוניות קטנות

2-4 כפות שמן זית

לימון

מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי או דומה)

פלפל שחור.

 

הכנה:

מכניסים לסיר הקינואה והמים הרותחים- מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומורידים לאש הכי קטנה שיש.מבשלים כ- 20 דקות עד שכל המים נספגו והקינואה הלבנה פתוחה ורכה (האדומה והשחורה יהיו עדיין קשות וקריספי יותר- זה בסדר).

מעבירים לקערה, מערבבים כדי לשחרר הקינואה ומניחים להצטנן.

שוטפים, מיבשים וקוצצים הפטרוזיליה.

שוטפים וקוצצים הבצל הירוק (כולל החלק הלבן) לפרוסות אלכסוניות דקות.

חוצים את הבצל הסגול וחותכים לרצועות דקות.

חוצים את הצנוניות ופורסים דק.

קוצצים גס את האגוזים ואת הגולדן-בריז

מכניסים כל הירק, האגוזים והגולדן בריז לקערה עם הקינואה, מוסיפים השמן ומערבבים.

מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור והרבה לימון.

 

בתאבון

 

גיוונים וטיפים:

אפשר להוסיף ירק נוסף- כמו כוסברה, נענע, העלים הקטנים הירוקים שמרכז הסלרי.

אפשר "לשחק" עם היחס בין הקינואה וירק לפי הטעם האישי.

נשמר מצויין ליום-יומיים במקרר בקופסא אטומה- אז תמיד שווה לעשות כמות גדולה.

 

למקור המתכון - טאבולה קינואה עם גולדן בריז - קקאו טבעי

 

https://www.cacaotv.co.il

באתר תוכלו למצוא חנות מקוונת הכוללת מוצרים רבים טריים ואיכותיים, מתכונים נוספים ומידע כללי