חלת חג מתוקה מקמח כוסמין לבן

חלת חג מתוקה מקמח כוסמין לבןהחלה הקלאסית משנה את טעמה וצורתה והופכת לחלה חגיגית ואיכותית במיוחד.

מצרכים:

21 3 כוסות קמח כוסמין לבן (חצי ק"ג)

21 כוס סוכר

כף דבש

41 1 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

41 כוס שמן

43 כוס מים פושרים

1 כפית מלח

 

לציפוי:

1 חלמון

1 כפית מים

1 כפית סוכר

 

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח השמרים והסוכר מתחילים לערבל מוסיפים דבש ביצה ושמן. מוסיפים מים בהדרגה מגביהים את מהירות המיקסר מוסיפים מלח ולשים כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אם הבצק קשה מידי מוסיפים מעט מים. יוצרים בידיים משומנות כדור מהבצק ומעבירים לקערה. מכסים ומתפיחים כשעה.

 

מקמחים מעט את משטח העבודה מחלקים את הבצק ל9 חלקים שוים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.

 

מחממים תנור ל200 מעלות .

 

מערבבים חלמון עם מים וסוכר ומברישים את החלה מפזרים שומשום מעל ואופים כ35 דקות עד שהחלה מזהיבה.