מתכון בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמיבס"ד

בייגלה ירושלמי מצרכים (17 יח')

קילו קמח נפלאות

2 כפות  שמרים יבשים

2.5 כפות סוכר                                                                 

3.5 כוסות אחד פעמי קר של מים פושרים

שליש כוס שמן זית

כף מלח

לציפוי: סילאן או סוכר מומס + מים פושרים

לקישוט (לבחירה): שומשום, זעתר, מלח גס

 

אופן הכנה:

 

לערבב את כל החומרים יחד ללוש 10 דק לשמן את השיש מעט לקרוץ עיגולים שווים

 

לכסות עם ניילון אחד פעמי לפני זה להשפריץ מעט שמן על כדורי בצק

 

לאחר כשעה להכין צורות

 

לקחת קערה עמוקה עם מים פושרים ולערבב עם כוס סילאן או כוס סוכר מומס

 

לטבול את הבצק בתוך הקערה

 

לקחת לפני זה תבנית עם שומשום הרבה שומשום לברור מחרקים

 

להטביל את הבצק לאחר שהוא היה בקערת הסירופ ואז לטבול בשומשום משני הצדדים

 

להניח בתבנית עם נייר אפיה לחמם בתנור 200 מעלות עד להשחמה

 

* אין צורך בהתפחה נוספת

 

בתאבון, קמח נפלאות

הזמנות באזור הצפון: 0525092872