בורקס בשר מבצק מלוואח

בורקס בשר מבצק מלוואחמצרכים (12-14 בורקסים):

 

לבצק:

6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)

 

מילוי בשר:

400 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ דק

כף רסק עגבניות

חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

 

אופן הכנה:

 

לטגן את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה קלה.

 

להוסיף את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.

 

לתבל ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות.

טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

 

לחמם תנור ל-190 מעלות.

*חובה לחמם את התנור מראש - אם לא חיממתם מראש אז המתינו מעט עד שיהיה חם

 

יש לפרוס מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה).

 

מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. 

 

מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

 

להניח על נייר אפיה ולהבריש את החלק העליון בביצה טרופה.

 

לפזר מעל שומשום.

 

להכניס לתנור ולאפות במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.

 

 

הערות:

*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.

 

*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.

 

*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ.

 

בורקס בשר מבצק מלוואח

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים