איך לבצע בדיקת מהירות אינטרנט בצורה נכונה?

בדיקת מהירות אינטרנט בצורה נכונהביצעתם בדיקת מהירות לאינטרנט הביתי והתוצאה לא קרובה לתוכנית הגלישה שלכם? יכול להיות שלא ביצעתם את הבדיקה נכון.  בואו נבין איך עובדת בדיקת מהירות אינטרנט ואיך נכון לבצע אותה

 

אור גרין

 

יש היום לא מעט בדיקות מיידיות שאפשר לבצע כדי לבדוק מה מהירות הגלישה בבית. יש אתרים שמבצעים בדיקת מהירות  אונליין או ספקי האינטרנט, שמציעים כלי פשוט ומקוון לבדיקת מהירות - פשוט לגלוש, להקליק ולקבל תשובות.  אבל התשובות לא תמיד ברורות והדרך הנכונה לביצוע הבדיקות הללו כוללת יותר מאשר גלישה והקלקה. בואו נעבור על משמעות תוצאות הבדיקה וגם על הפעולות שרצוי לבצע לפני שפונים לתמיכה של ספק האינטרנט שלכם.

מה אומרות תוצאות בדיקת מהירות אינטרנט?

בדיקות מהירות נותנות תוצאות שונות ומדדים. בואו נעבור על המדדים שמתקבלים, ונסביר מה כל אחד מהם אומר.

מהירות הורדה

באופן מסורתי, מהירות הורדה של קבצים מהאינטרנט אל המחשב הביתי נחשבת כמשמעותית יותר. למשל, לצורך סטרימינג שבו המידע מוזרם בעיקר מהאינטרנט למחשב. כשרוכשים חבילת אינטרנט, זו גם המהירות שמייצגת את החבילה שנרכשה. אם, לדוגמה, רכשתם חבילה של 100 מגה אתם מצפים שהתוצאה שתקבלו במבחני המהירות עבור מהירות ההורדה תהיה קרובה ל-100 מגה או 1000 קילו. אם התוצאה מוצגת במדד שנקרא Mbps – הכוונה היא מגה-בייט לשניה (Megabyte Per Second),  כדי להבין אותה במונחים החבילה שרכשתם – חלקו את התוצאה ב-10.

מהירות העלאת קבצים או מהירות העלאה

יש אפשרויות שונות למהירות העלאה של קבצים – יש אפשרות סימטרית, שבה מהירות העלאה ומהירות ההורדה אמורות להיות זהות והאפשרות הרווחת יותר, היא זו שבה מהירות העלאת קבצים איטית פי 10 בערך ממהירות ההורדה. מהירות העלאה רלוונטית במיוחד אם אתם שולחים כמויות מידע גדולות אל האינטרנט, למשל גרפיקאים או עורכי וידאו שמעלים תכנים אל הענן לעתים תכופות.

ברב המקרים, אם מהירות הגלישה שלכם היא 10 מגה, מהירות ההורדה שתוצג, אמורה להיות קרובה ל-10 מגה או 100 Kbps ומהירות העלאה אמורה להיות קרובה ל-1 מגה או 10 Kbps.

פינג (שיהוי או latency)

פינג היא המהירות שבה חוזר אות מהשרת מרגע הבקשה ועד קבלת התשובה והוא נמדד במילי שניות (ms), כלומר – אלפיות השנייה. באופן מתבקש, ככל שהשרת רחוק יותר, כך זמן השיהוי גדול יותר. לשרתים בארץ, פינג טוב נמוך מ-10 מילי שניות. שרתים באירופה לרב יתנו תוצאה ארוכה יותר של כמה עשרות מילי שניות ושרתים מרוחקים אף יותר בארה"ב או המזרח הרחוק יכולים להגיע גם ליותר.

על מה זה משפיע? תחשבו על שיחת וידאו – השיהוי הוא הזמן שבא התשובה משתהה. אם שאלתם "מה נשמע" והצד השני שמע את השאלה בפחות משניה – קרוב לוודאי שלא תרגישו שיהוי כלל בשיחה. אם, לחילופין, שאלתם מה נשמע ואז הייתם צריכים לחכות כמה שניות לפני שהשאלה בכלל הגיעה ליעד – תרגישו שהשיחה לא רציפה. פינג רלוונטי לשיחות וידאו ועוד יותר לגיימרים שמסתמכים על כך שפעולות שהם מבצעים יגיעו במהירות לשרת שאיתו הם "מדברים".


מה לעשות לפני ביצוע בדיקת מהירות גלישה?

אז איך בודקים מהירות אינטרנט בבית? מהירות גלישה בבית מושפעת מגורמים רבים: התשתית, המחשב שאיתו בודקים, הגדרות הספק, הנתב, חבילת הגלישה ואפילו השכנים, אם הם נוהגים "לגנוב" לכם את רוחב הפס. לכן, רצוי לעשות מספר פעולות מקדימות על מנת "לנקות" את מרבית הגורמים שיכולים להפריע.

אלה הפעולות שרצוי לבצע לפני בדיקת מהירות גלישה:

  • לחבר את המחשב באמצעות כבל לנתב – אנחנו רוצים לבדוק את מהירות האינטרנט, ולא את מהירות הרשת האלחוטית שלרוב תהיה יותר נמוכה מהמהירות החוטית
  • לעדכן תוכנות – דפדפן, אנטי וירוס ולהריץ בדיקת וירוסים ורוגלות
  • לסגור חלונות בדפדפן שאינם משמשים לבדיקת המהירות
  • לנקות את ה-Cash בדפדפן
  • לוודא שאין עוד משתמשים או מכשירים שגולשים על האינטרנט הביתי בזמן ביצוע בדיקת המהירות
  • לאתחל את הנתב ואת המחשב
  • לבדוק מול מספר שרתים שונים (יש לרב אפשרות לבחור בין מספר שרתים)

אם מהירות האינטרנט איטית, אז כדאי לבדוק גם עם מחשב נוסף כדי לוודא שמקור הבעיה לא במחשב שאיתו הבדיקה התבצעה. אם עדיין המהירות איטית מדי –לפנות לשירות הלקוחות או לשקול שדרוג של חבילת האינטרנט הביתית למהירות גבוהה יותר.

לסיכום

ביצוע בדיקת מהירות אינטרנט באופן הנכון, יקצר עבורכם זמן ותהליכים בפנייה לספק האינטרנט או לתמיכה טכנית אחרת, ובפרט אם תזהו בעצמכם את הבעיות, תוך כדי ביצוע הפעולות המקדימות.

 

 

 

 

 קרדיט לתמונה: Shutterstock

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול