מתכון אורז עם ערמונים ופטריות

מתכון אורז עם ערמונים ופטריותמצרכים (3-4 מנות):

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

סלסלת פטריות טריות וקצוצות מסוג שמפיניון

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

כוס וחצי אורז לבן

כף סילאן

2 כפות רוטב סויה 

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

שתיים ורבע כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה:

לחמם 2 כפות שמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה.

 

להוסיף פטריות קצוצות ושום כתוש, להמליח מעט ולבשל במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.

 

להוסיף ערמונים קצוצים ולבשל כ-2 דקות.

 

להוסיף אורז ולתבל ברוטב סויה, סילאן מלח ופלפל שחור.

 

להוסיף מים רותחים ולערבב.

 

מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

 

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים