שאלות ותשובות נפוצות על הליך גירושין

הליכי גירושין, עשויים להתנהל בביהמ"ש לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. השאלה היא מה באמת עדיף? לתשובה זו עליכם לדעת, כי ביה"ד הרבני וביהמ"ש לענייני משפחה שונים באופן השיפוט ובסדרי הדין. ביה"ד הרבני דן ע"פ הדין האישי שהוא הדין הדתי. ביהמ"ש לענייני ממשפחה לעומת זאת, הוא ערכאה שיפוטית אזרחית אשר דנה לפי כללים והלכות של המשפט האזרחי. יש לציין, כי בג"ץ הורה לביה"ד הרבני, לדון בתביעות רכוש על פי המשפט האזרחי, אך הוראה זו, לא תמיד תהיה מיושמת ע"י בית הדין.

 

כאשר קיים סכסוך בי בני זוג, בן הזוג , ינסה לקדם את רעהו על מנת להשיג יתרון. למשל, אם הבעל יגיש תביעת גירושין בביה"ד הרבני, כאשר כרך עליה את נושא המשמורת וחלוקת הרכוש, האישה תיאלץ להישפט בפני ביה"ד הרבני ובכך דרכה תיחסם לביהמ"ש לענייני משפחה ששם, תהיינה לה יותר זכויות. לרוב, עו"ד גירושין, ימליצו לבצע הסכם גירושין ולהגישו לביהמ"ש לענייני משפחה, מה שימנע סכסוך והילדים של בני הזוג לא ייפגעו מהסכסוך, במידה והוא קיים.

 

עו"ד גירושין

האם קיימת עדיפות לאישה לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולגבר לפנות לביה"ד הרבני?

הדעה הרווחת בקרב עורך / עורכת דין גירושין, היא שעדיף לאישה להגיש תביעת גירושין דווקא בביהמ"ש לענייני משפחה באזור מגוריה ואילו לבעל, מומלץ שיגיש תביעת גירושין בביה"ד הרבני. דעה זו אינה בדיוק מדויקת, היות וכאשר מגישים תביעה לביה"ד הרבני יש לעמוד במבחנים מצטברים ולהוכיח את כנות התביעה, כנות הכריכה ואת היותה של הכריכה כדין. במידה והתובע לא יעמוד במבחנים, תביעתו תידחה והליך הגירושין, יעבור לסמכותו של ביהמ"ש לענייני משפחה. אם האישה אשר פנתה בתביעת גירושין אל ביה"ד הרבני כאשר היא מוכיחה כי בעלה בגד בה, ביה"ד הרבני, יחייב את הבעל בתשלום הכתובה ואפילו בתשלום פיצויים לאישה.

 

ישנם גם חסרונות בולטים בפניה אל ביה"ד הרבני מצד האישה, כאשר ביה"ד הרבני לא יפסוק לה מזונות, כאשר היא עובדת. אם מדובר על גירושין על רקע בגידת האישה, ביה"ד הרבני יורה על אובדן כתובתה של האישה והבעל יהיה מחויב לתת לה גט. לעיתים, עדיף לאישה  לדון בחלוקת הרכוש בביהמ"ש לענייני משפחה במידה וחלק מהרכוש רשום על שם בעלה, שכן, ביהמ"ש לענייני משפחה יורה על פירוק שותפות ברכוש והרכוש יחולק שווה בשווה ואילו ביה"ד הרבני יחלק את הרכוש ע"פ הרישום בלבד.

 

אם בני הזוג החליטו על הסכם גירושין עדיף כי יערכו אותו עם עו"ד גירושין

 

כמובן שכל עו"ד גירושין, ימליץ על הסכם גירושין בין בני הזוג, כאשר בהסכם תהיינה הבנות שהושגו בן בני הזוג בנושאים שיש צורך לקבל עליהם החלטות חשובות לאחר הפרידה. ניסיון בתחום ומקצועיות הם חשובים מאוד בעת כתיבת הסכם זה אשר מהווה חוזה לכל דבר ועניין. את הסכם הגירושין, יש לאשר בביהמ"ש לענייני משפחה או בביה"ד הרבני. בהסכם, עוה"ד יפרט בדבר חלוקת הרכוש, תשלומי מזונות ומשמורת כגון הסדרי ראייה וכדומה. יש להבהיר לגבי המשמורת של הילדים בתקופת החגים, בסופי שבוע ובשאר ימות  השבוע. יש לציין, כי הסכם זה, יהיה תקף עד להגעת הילדים לגיל 21.

 

יש לפנות אל עו"ד לדיני משפחה אשר כבר ערך הסכמי גירושין שנים והוא מומחה בנושא, מה שיגרום ליחסים תקינים בין בני הזוג ולא תהיינה תביעות בין שני הצדדים, לאחר שהבהירו לעוה"ד את רצונם מראש והתייעצו איתו, על מנת לשמור על יחסים תקינים ביניהם לטובת ילדיהם.

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ