המדריך השלם: איך בוחרים דגים טריים?

כיצד תדעו אם הדגים שרכשתם הם טריים? כמה זמן ניתן לאחסן דגים? מה הבדיקות שעליכם לבצע כאשר אתם בוחרים דגים? במאמר הבא נחשוף את כל השיטות והטריקים שאולי לא הכרתם, לבחירה נכונה של דגים טריים, כך שפעם הבאה שתהיו בחנות הדגים תוכלו לבחור את הדגים המוצלחים ביותר ולהכין איתם את מתכוני הדגים הכי טעימים שיש.

  1. בחרו חנות מומלצת: בתור התחלה בחרו חנות דגים מומלצת בעלת המלצות רבות. ניתן לברר את הביקורות של החנות לפי דירוג העסק בגוגל או על ידי העלאת שאלה בקבוצת פייסבוק.
  2. שאלו את המוכר: אחת הדרכים הפשוטות ביותר היא לשאול את המוכרים מהי רמת הטריות של הדגים בחנות? מאיפה הדגים האלו מגיעים? מה המחיר? במידה והמחירים נמוכים מדי, הדגים עלולים להיות לא טריים ולכן אל תתפתו לקנות אותם על סמך המחיר.
  3. בדקו את עור הדג: בדקו את העור של הדג אותו אתם מעוניינים לרכוש, וודאו שהוא מבריק ולח. דג שעורו אינו מבריק, לא טרי ולכן יש להימנע מלרכוש אותו.
  4. בדקו את עיני הדג: עיני הדג אמורות להיות מבריקות ונוצצות. במידה ויש לדג נקודה לבנה בעין זה מסמל שהוא שהה במקפיא למשך תקופת זמן ממושכת.
  5. אחסון הדג: רכשתם דגים טריים והגעתם הביתה? במידה ואתם מתכננים להכין את הדגים באותו היום או יום ביום שלמחרת, ניתן לאחסן את הדג במקרר. במידה ואתם מתכננים להכין את הדג במשך השבוע או בתקופה מאוחרת יותר, אחסנו את הדג במקפיא והפשירו אותו ביום ההכנה.
  6. בקשו מהמוכר שינקה עבורכם את הדג: אנחנו ממליצים לבקש ממוכר הדגים לנקות היטב את הקשקשים, הסנפירים, העצמות והעור במידת הצורך (למשל כשמכינים סושי). פעולת הניקיון דורשת מכשירים מיוחדים ואנחנו ממליצים לכם לא לבצע זאת בעצמכם.
  7. בררו את זמני ההכנה של הדג: במידה ואתם מכינים דג לפי מתכון מסוים – עקבו אחרי הוראות המתכון. במידה ואתם עובדים עם דג שלא יצא לכם לעבוד איתו בעבר – שאלו את מוכר הדגים לגבי זמני ההכנה והבישול של הדג.
  8. העדיפו דג אחד גדול לעומת מספר דגים קטנים: התאימו את משקל הדג לפי כמות הסועדים, סועד ממוצע יצרוך 150-200 גרם דג לפני בישול. תמיד העדיפו לקחת דג גדול לעומת מספר דגים קטנים מכיוון שבדג גדול באותו המשקל יהיה כמות בשר גדולה יותר לעומת דגים קטנים.

עכשיו שאתם יודעים את כל הטיפים המנצחים לבחירת דגים טריים, קבלו מתכון מנצח לסלמון מנצח ברוטב טריאקי.

מצרכים:

5 נתחי דג סלמון

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

1 כף מיונז

קורט מלח פלפל

מעט שומשום להגשה

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה: צ'ילי מתוק, סויה, סוכר חום, מיונז, מלח, פלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות מצב אפייה. מרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה משומן ומניחים את הדגים.
  3. יוצקים את הרוטב ומעל הדגים ומשרים למשך רבע שעה. לאחר מכן מכניסים לתנור החם למשך 20 דקות או עד להזהבה קלה של הסלמון מהצדדים.

המאמר נכתב על ידי עמרי ומאי, מתכונית

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר