איך להכין קוקטייל בבית?

לאחר שהסגרים מאחורינו, הגיע הזמן לארח חברים וחברות ומה יותר מפנק מקוקטייל קר, ממש כמו בבר, בקיץ של יולי אוגוסט? ממבט אחד בתפריטים הברים והמסעדות השונות ניתן להבין שישראל הפכה לחממת קוקטיילים ו"מיקסולוגים". הקוקטיילים ידועים בהיותם צבעוניים, קלילים, בעלי טעמים עזים ועם הרבה קרח ואופי, בדיוק מה שאנחנו צריכים על מנת לשרוד את הקיץ הקרוב. כיוון שמחירי הקוקטיילים עולים מידי שנה, הפתרון האולטימטיבי הוא להכין את הקוקטיילים שלנו בבית וכך נהנה גם מחוויה יצירתית וגם ממחירים מוזלים. במאמר זה נסקור את הצעדים הראשוניים להכנת קוקטייל ביתי וטעים במינימום מאמץ ומקסימום טעם. בנוסף נציע לכם שני מתכונים רעננים להכנת מוחיטו וקוקטייל ויסקי.

 

אז מה צריך כדי להכין קוקטיילים בבית?

  1. קרח – כיוון שאנו נכנסים לחודשי הקיץ החמים, אנחנו חייבים להשתמש בכמות נכבדת של קרח שישמור על הקוקטייל שלנו קר ורענן וידלל את רמת האלכוהול שבמשקה. כברמנים ביתיים, ניתן להסתפק בקרח מתחנת הדלק הקרובה או קרח בייצור ביתי זאת למרות שבברים מובילים ברחבי העולם קיימת התייחסות לגודל הקרח, צורתו ועוד.

  2. אלכוהול – המשקאות האלכוהוליים הם החשובים ביותר בתכנון הקוקטייל שכן הם מהווים את הבסיס לקוקטייל שנכין. מדובר למעשה בשלד של הקוקטייל ותפקידו לקבוע את הטעם, החוזק האלכוהולי והאופי של המשקה. המשקאות הנפוצים לצורך הבסיס האלכוהולי הם וודקה, ג'ין, רום, טקילה, וויסקי וברנדי.

  3. פירות ותבלינים – בכדי להעניק לקוקטייל שלנו טעם עמוק פירותיי וקליל אנו יכולים להוסיף פירות ותבלינים על מנת להמתיק ולהעשיר את הטעם האלכוהולי. כך לדוגמא, נוכל להכין קוקטייל בטעם אבטיח, ליצ'י פירות יער וכדומה. הוספה של פירות טריים ורעננים יעשירו את הטעם של המשקה אך גם את הצבע והמראה הקיצי של הקוקטייל שלנו. ניתן להמתיק את הקוקטייל גם באמצעות מי סוכר, דבש, מייפל, סילאן, אגבה ועוד. על מנת לרכוש את המצרכים הנדרשים חשוב לתכנן טרם ההכנה איזה טעם נרצה להעניק לקוקטייל ואילו פירות ותבלינים יוכלו להעניק לנו אותו בצורה הטובה והנעימה ביותר.

  4. אביזרים נלווים – על מנת להקים את הבר הביתי שלנו, אנו נידרש לסט כלים בסיסי שנוכל להרחיב אותו בהמשך בהתאם לצורך ולמורכבות המשקאות שנרצה להכין. ראשית, נידרש לכלי מדידה שבאמצעותו נמדוד את נפח הנוזל, שיהיה גדול מספיק כדי להכיל את כל תכולת הקוקטייל, וכן כלי נוסף לערבוב. בנוסף, אנו נדרש לשייקר (רצוי מנירוסטה או מנחושת ) וכן לג'יגר לצורך מדידה מדויקת של מנת האלכוהול במשקה.

  5. משקה לא אלכוהולי – חשוב לזכור לסגור את הקוקטייל באמצעות משקה לא אלכוהולי שנותן טעם ומחליש את אחוזי אלכוהול הבסיס שבחרנו. לדוגמא, ניתן להשתמש במיץ תפוזים, לימונדה לצורך יצירת טעם פירותיי או בטוניק, סודה ומשקאות תוססים אחרים לצורך הענקת טעם רענן וקליל.

 

בתור התחלה, החלטנו לתת לכם מספר מתכונים לקוקטיילים טעימים שתוכלו להכין בביתכם:

 

מוחיטו ביתי -

60 מ"ל רום לבן

עלי נענע 

סודה 

מיץ לימון (רצוי להשתמש בליים)

מי סוכר 

וכמובן קרח 

הוראות הכנה: מועכים את עלי הנענע עם מיץ לימון ומי סוכר עם מכתש ועלי או אפילו עם כפית בתוך כוס השייקר. מוסיפים את הרום ומערבבים. מוזגים הכול לכוס גבוהה עם קרח, וסוגרים במי סודה. ניתן להוסיף לקישוט נענע ופלח לימון.

 

וויסקי סוואר (קוקטייל על בסיס וויסקי)

  • מ"ל – ויסקי (ג'ק דניאלס, בלק לייבל)

מיץ לימון (רצוי להשתמש בליים)

מי סוכר

קרח

דובדבנים לקישוט (במידה ויש)

אנגוסטורה ביטרס (לקישוט)

הוראות הכנה : מערבבים בתוך שייקר למשך כ- 3 דק' את הוויסקי, מיץ לימון והמי סוכר. מערבבים שוב עם קרח כתוש לכוס נמוכה. לקישוט מוסיפים 2-3 טיפות אנגוסטורה ביטרס ודובדבן.

 

סנגרייה לבנה לקיץ

 700מ"ל - יין לבן מוסקט

 100מ"ל - מרטיני ביאנקו

 תפוז שלם חתוך לפרוסות

אבטיח חתוך לקוביות

נענע

קרח

הוראות הכנה:  בקנקן של שני ליטרים לפחות מוסיפים את יין לבן מוסקט, מרטיני ביאנקו, קרח ומערבבים עד לאיחוד טעמים. לאחר שערבבנו, מוסיפים את האבטיח הטרי וחתיכות התפוז ומכניסים לקירור למשך שעתיים. כאשר המשקה התקרר, נמזוג לכוס יין עם 2 קוביות קרח, נוסיף מהפירות, נקשט בנענע ונסגור בסודה או ספרייט.

 

 

 

 

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר