איך לבנות אילן יוחסין

מאחורי כל אחד מאתנו, ולא משנה מהו גילנו, עומד עולם ומלואו. ההיסטוריה שלנו, העבר שלנו, רצופים באירועים מיוחדים וגם בכאלה, שגרתיים, ולא פחות מכך מלא מעט אנשים, שלחלקם משמעות רבה מאד בחיינו. כאשר מדברים על אילן היוחסין שלנו מתכוונים ל"עץ המשפחה" שלנו, לאותם בני משפחה קרובים מאד וגם רחוקים יותר, המרכיבים יחדיו את אותה משפחה ענפה שלנו. באמצעות עץ זה (ולא בכדי נקרא לכך "אילן") נוכל לקבל מידע חשוב והכרחי מאד לעיתים אודות המשפחה ואודות עצמנו, נוכל לאתר בני משפחה אבודים, לגלות חדשים ולהבין אירועים, מצבים וגם התנהלויות שונות בחיינו לאורך השנים. אילן היוחסין יכול להיות מורכב מאד או פשוט, לעיתים נוכל לבנות אותו בעצמנו, מה שרלוונטי במקרים בהם המידע אודות כל בני המשפחה נגיש וברור, ולעיתים נצטרף אנשי מקצוע המתמחים בכך כדי לאתר מידע שכלל לא נגיש לנו או לא ידוע לנו כיצד ניתן להשיגו.

איך מתחילים לבנות אילן יוחסין

מעוניינים לבנות אילן יוחסין ותוהים איך עושים את זה? הנה כמה נקודות חשובות שיעזרו לכם במשימה הזו ויאפשר לכם לצלוח אותה, למרות האתגר הרב. שימו לב כי כל משימה נשענת על קודמותיה ולכן הסדר חשוב במיוחד. אל תדלגו על אף שלב והקדישו לכך את תשומת הלב הראויה.

  1. איסוף מידע ראשוני – בניית אילן היוחסין שלנו יתחיל מאיסוף מידע ראשוני. המידע החשוב הזה הוא קריטי לבניית בסיסו של אילן היוחסין ונוכל להשיגו באמצעות הסביבה הקרובה לנו. קרובי המשפחה שלנו שאיתם אנו בקשר שוטף או בקשר רחוק יותר, תמונות משפחתיות שנאספו לאורך השנים (בין אם אלו תמונות שאנו מחזיקים בבית שלנו או במקומות אחרים), מסמכים למיניהם שיכולים גם הם לעזור (תעודת נישואין של ההורים ושל הסבא והסבתא, תעודות זהות, דרכונים, תעודות מבתי ספר וכן מסמכים חשובים אחרים) ועוד. בעזרת מידע ראשוני זה נוכל להתחיל לבנות את העץ המשפחתי שלנו ולגלות, שלב אחר שלב, בני משפחה נוספים.

  2. בחירת כלי לבניית אילן יוחסין – ישנם כיום לא מעט כלים לבניית עץ המשפחה, אילן היוחסין שלנו, כלים שמסייעים לנו, על סמך המידע הראשוני שאספנו, לקבל עץ משפחתי הגיוני. כלים אלה עוזרים לנו לבנות את אילן היוחסין כך שייראה נכון ואמיתי, כזה שנוכל בעזרתו להפיק מידע חשוב אודות אנשים נוספים (מה שיעזור לנו להעמיק את אילן היוחסין עוד יותר ולמצוא לו ענפים נוספים, חשובים לא פחות).

  3. ביצוע מחקר מעמיק – עתה, כשיש לנו את הבסיס שעליו אנו נשענים, נוכל להמשיך לביצוע מחקר מעמיק עוד יותר ולגלות את הדורות הרחוקים יותר. כאן יהיה עלינו לרוב להיעזר במומחים, בחברות המתמחות בבניית אילנות יוחסין, באתרי גניאולוגיה (מה שרלוונטי, למשל, לאיתור מידע אודות בני משפחה שנספו בשואה או במלחה) ולקבל את כל הפרטים שאנו צריכים כאשר הם אינם מונגשים לנו (ל"אנשים הפשוטים" שאינם עוסקים במלאכה הזו ביום יום).

  4. הכול כולל הכל – בנייה של עץ משפחתי הוא מסע בפני עצמו וחשוב לזכור שכל פרט, ואפילו הקטן ביותר, יכול לעזור. בין אם בחרתם להיעזר במומחים לצורך המשימה החשובה הזו ובין אם אתם רוצים לבצע אותה בעצמכם, זכרו שכל מידע שתמצאו הוא חלק מפאזל שלם. אל תחסירו דבר, אל תזלזלו בפריט מידע כלשהו (וקטן ככל שיהיו) ותנו כבוד לכל דבר. מדובר ברצף של פרטים שיחד בונים את השלם, את אילן היוחסין שלכם, שייתכן מאד שכולל לא מעט בני משפחה שאתם כלל לא מכירים.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול