כשהגבינה פוגשת שוקולד - מתכוני שבועות עם שוקולד וגבינה

אין ספק שמתכוני גבינה ועוגות גבינה שונות מתבקשות לשולחן החג בשבועות, אך זה אינו סוד שעוגות שוקולד וקינוחי שוקולד חביבים ופופולריים יותר. אז אולי כדאי לשלב ביניהם?

 

מגוון גדול של מנות ניתן לשנות, לשדרג ולהתאים כך שיהיו שוקולדים ומתוקים ויחד עם זאת גבינתיים ומותאמים לחג. לפניכם כמה מתכונים ורעיונות לשילובים מושלמים של קינוחי גבינה ושוקולד במיוחד לשבועות.

 

מתכוני גבינה

 

עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד מבריק וקשיח

עוגת גבינה לבנה וקרה היא אחת ממנות הדגל של שולחן החג. הכנת העוגה קלה ומהירה, כיוון שאינה מצריכה אפייה או פעולות מורכבות, רק לערבב את כל החומרים יחד ולהכניס למקרר.

לתחתית העוגה טוחנים ביסקוויטים פתי בר, מוסיפים להם חמאה מומסת ומערבבים היטב. מעבירים לתחתית תבנית האפייה, מהדקים היטב ומעבירים למקפיא לשעה. בינתיים מכינים את תערובת הגבינות לעוגה. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן וחלב בפולסים קצרים. בקערה נפרדת מערבבים גבינת שמנת, גבינה לבנה, פודינג וניל ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת ומערבבים. לסיום מקציפים שמנת מתוקה ומעבירים אותה בתנועות קיפול עדינות לשאר התערובת.

מעבירים את תערובת הגבינות לתבנית עם פירורי הביסקוויטים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.

שלב נוסף בהכנת העוגה הוא הכנת קרם השוקולד המתוק שאותו מכינים בקלות בסיר קטן. מבשלים שוקולד מריר, שמנת מתוקה ומעט קפה עד שכל השוקולד נמס. יוצקים את הקרם על העוגה הקפואה ומכניסים שוב להקפאה עד שגם הקרם מקשיח.

מומלץ להפשיר את העוגה כשעה עד שעתיים לפני ההגשה.

 

כדורי גבינה במעטפת

כדורי שוקולד מהירים וקלים הם אחד הקינוחים האהובים ביותר על ילדים. זהו קינוח שהם יכולים להכין לבד ולזלול ממנו מיד כשהוא מוכן. את המנה המקסימה הזו אפשר להתאים בקלות לחג ולהכין כדורי גבינה קפואים טבולים בשוקולד.

להכנת הכדורים מערבבים ביסקוויטים פתי בר טחונים או שבורים ביד עם סוכר וגבינת שמנת. מכדררים בידיים לחות כדורים קטנים בגודל הרצוי, מניחים אותם בצלחת מרופדת בנייר אפייה, כדי למנוע הידבקות ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות.

לציפוי השוקולד ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר או חלב, בהתאם להעדפה אישית, עד שהוא נוזלי כולו. מוציאים את כדורי הגבינה, טובלים אותם בשוקולד המומס ומוודאים שהם מכוסים לגמרי. מניחים אותם חזרה בצלחת או נועצים אותם בשיפוד ארוך, ומכניסים אותם למקפיא לעוד כמה דקות עד שהשוקולד יתקשה.

 

קינוחים אישיים בשכבות

כוסות קינוח אישיות הן להיט. כל סועד מקבל כוס אישית, המנה נראית מקסימה ומעניקה לארוחה כולה נופך אלגנטי ויוקרתי. את מנת הקינוח הזו ניתן בקלות להכין תוך שילוב של גבינות ושוקולד.

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל ומוזגים מעט ממנו לכוסיות – זו השכבה הראשונה של הקינוח.

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג ומוסיפים גם חלב וגבינה לבנה. מערבבים היטב ומוזגים כף או שתיים מעל השוקולד. שוב מוזגים שוקולד ועליו עוד שכבה של תערובת הגבינה. ממשיכים כך עד שמגיעים כמעט לקצה הכוס.

לסיום המנה ולקישוט ניתן לפורר ביסקוויט לוטוס, להוסיף כמה פרוסות תותים או לסיים עם מגדל קצפת.

 

שיש יפהפה בשחור ולבן

עוגת שיש משלבת שני טעמים ושני צבעים יחד ויוצרת צורות מהממות שמעניקות לכל פרוסה מראה חלומי וציורי. אין מניעה להכין עוגה זו תוך שילוב תערובת גבינות עם קרם שוקולד וליצור מהם עיצוב יפהפה.

מכינים תערובת של גבינה לבנה, סוכר, תמצית וניל, ביצים, שמן, קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מעבירים כמה כפות מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים לה אבקת קקאו שתצבע הכול בחום כהה.

את התערובת הלבנה מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק ועליהן מוזגים את התערובת הכהה. כדי ליצור את דוגמת השיש הנפלאה מערבבים בעזרת קיסם או מזלג את שתי התערובות יחד בעדינות. מכניסים את התבניות לתנור חם ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מוכנה.

בסיום ארוחה מפוארת וחגיגית הרי זה מתבקש להגיש קינוח או שניים לשולחן. מנה מתוקה המוגשת לרוב לצד כוס שתייה חמה שתסכם את המנות הנפלאות שבאו לפניה. בין אם אתם חובבי עוגות הגבינה ובין אם עוגות השוקולד, בוודאי תוכלו למצוא את המתכון או המנה החביבים עליכם ולשלב בין השוקולד המתוק והגבינה העדינה, החום הכהה העמוק והלבן הצחור והחגיגי.

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול