ביופסיה של בלוטת הערמונית

ביופסיה של בלוטת הערמונית היא הדרך המקובלת והיעילה ביותר לשלול סרטן בערמונית. בלוטת הערמונית הינה בלוטה עיקרית במערכת הרבייה הזכרית, והיא בעלת אחריות רבה בייצור נוזל הזרע. גברים רבים עוברים חיים שלמים ללא כל בעיות בבלוטת הערמונית, אך אחרים סובלים מבעיות שונות כולל הפרעות במתן שתן, דלקות, ואף התפתחות של סרטן הערמונית.

במידה ואתם סובלים מבעיות והפרעות במתן שתן, כאבים באזור תחת איבר המין, או תופעות שונות באזור, זה הזמן לפגוש אורולוג, ויפה שעה אחת קודם. האורולוג יבצע בדיקות שונות, כולל אולטראסאונד, בדיקה ידנית או ביופסיה.

 

עובדות על ביופסיה של בלוטת הערמונית

ביופסיה של בלוטת הערמונית הוא תהליך פשוט למדי, מהיר למדי, שנעשה באלחוש מקומי. את הרקמה שנשלפה מהבלוטה מניחים תחת מיקרוסקופ לצורך זיהוי המצב. במידה וזוהה סרטן, ניתן לזהות את סוג הסרטן, עד כמה הוא תוקפני, ועד כמה הוא התפשט. החשד לסרטן זה מתעורר לרוב בבדיקת סקר (בדיקת דם) שבודקת את נוכחותו של אנטיגן מסוים בשם PSA, בשילוב עם בדיקה רקטלית ידנית. בדיקת הדם הזו מומלצת בדרך כלל לכל גבר לאחר גיל 50, בכדי לבצע מעקב שגרתי, ולזהות מראש כל שינוי, בכדי לתפוס את התפתחות הסרטן מוקדם מאשר מאוחר.

 

במידה ואכן יש חשד לסרטן הערמונית, או אז תבוצע הביופסיה, בכדי לשלול, או לאשר את נוכחות הסרטן. הביופסיה תכריע האם יש סרטן או שמא מדובר בגידול שפיר, והטיפולים יהיו, כמובן, שונים. הגילוי המוקדם בכל הנוגע לסרטן הערמונית הוא קריטי, אם זוהה הסרטן מבעוד מועד, סיכויי ההישרדות הם כמובן גבוהים יותר, ולכן אם אתם מתלבטים לגבי הבדיקה, עדיף לשים בצד את הלבטים ולגשת לבצע אותה בהקדם.

 

הבדיקה מתבצעת על ידי החדרת מתמר אולטראסאונד קטנטן דרך פי  הטבעת. מוליך זה מאפשר החדרת מיקרו-מחט זעירה אשר מגיעה לאזור החשוד בבלוטה, ונוטלת ממנו דגימה זעירה. הדגימה נבחנת במעבדה לצורך בדיקה פתולוגית, וחוזרת במהרה עם אבחון מדויק של המצב. התהליך מתבצע תחת הרדמה מקומית או כללית, ולרוב פשוט עם ג’ל המאלחש את פי הטבעת והחלחולת, ומונע תחושה, ומבטל את מרבית הכאב.

 

מה עוד חשוב לדעת?

ביופסיה של בלוטת הערמונית לוקחת פחות או יותר חצי שעה, שכוללים הרדמה או אלחוש עם ג’ל או זריקה (ממש כמו אצל רופא השיניים), החדרת מתמר האולטרסאונד, החדרת המחט לנטילת הדגימה (לפחות שמונה החדרות), והתאוששות קצרה מאוד. ישנה אפשרות לבצע את הבדיקה תחת טשטוש, כפי שמתבצע בתהליך הקולונוסקופיה, שאז אינכם חשים בדבר.

מכיוון שמדובר בהליך פולשני בו רקמה מוסרת מהגוף, תופעות של כאב, חום או דימום עלולים להופיע. אין זה דבר נפוץ, אך במידה וזה קורה, יש לפנות לחדר המיון כדי לקבל טיפול. במרבית הביופסיות המתבצעות אצל אורומדיק - מרפאת מומחים אורולוגית, אין תופעות לוואי.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ