סוגי פטריות

פטריות יכולות להשתלב במגוון תבשילים ומאפים שונים  במטבח הביתי. בעולם ניתן למצוא לא פחות מ 100 אלף סוגים של פטריות ומתוכן רק כ 1800 ראויות למאכל והרבה פחות מזה מצויות על מדפי הסופר או בשווקים. הפטריות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: טריות ומיובשות והן מגיעות מרחבי העולם כאשר לכל סוג יש טעמים ייחודיים, אופן הכנה שונה, ערכים תזונתיים שונים ועוד.

 

איזה סוגי פטריות אפשר להשיג בישראל?

בישראל ניתן למצוא כמה סוגי פטריות כגון:

אורנייה מצויה. מדובר על פטרייה שחיה בתלות הדדית עם עצי אורן. רגל הפטרייה בצבע צהוב עם גוון מעט חום והיא ישרה ובעובי אחיד. הכובע בצבע חום בהיר והבשר שלה מכוסה בחלקו התחתון בספוג צהוב שעשוי מעמודים דקיקים וצפופים. בישראל ניתן למצוא כמה סוגים של אורניות.

סוג נוסף היא אחלמית ערומה. הצבע שלה סגלגל כצבע אבן החושן ורגלה עירומה. אין לה נרתיק או טבעת ומכאן שמה. הכובע שלה חלק בצבע סגלגל וגם צבע הדפים הצפופים והרגל באותו הצבע.

סוג נוסף של פטריות שניתן למצוא בישראל היא אזנית כלך. היא נקראת כך בשל צורך הכובע שלה אשר דומה לאוזן והיא מזכירה את פטריית ירדן שנמכרת בשווקים. הכובע שלה חלק למגע ובעל גוונים של חום אדמה בהיר ודפי הכובע צפופים ולבנים. הם גולשים אל הרגל העבה והמוצקה של הפטרייה ועוטפים אותה.

פטריה נוספת היא נטופה ערבה. מדובר על פטריה ערבה לכך כאשר הכובע שלה במרקם חלק ודביק בצבע כתום בהיר ודומה למשפך. גם הדפים שלה כתומים ושבירים והם גושים מעט אל הרגל הקצרה שלעיתים מעטרים אותה כתמים.

פטריה נוספת היא נרתיקנית נאה דביקה. הרגל שלה עטופה בנרתיק לבן והכובע שלה מאופיין בגווני אפור לבן או חום בהיר.

 

איזה מנות אפשר להכין מפטריות?

ישנם מגוון מנות שניתן להכין מפטריות כיום כגון: ראשית כל, ניתן להכין המבורגרים צמחוניים עשירים מפטריות שונות, אך כמובן שחשוב להתאים את הפטריות הרלוונטיות לצורך הכנת המבורגר. חשוב לדעת כי כל סוג של פטרייה מתאימה להכנה אחרת. ישנן פטריות שיכולות להשתלב נהדר בתבשילים שונים כגון: מרקים, תבשילי קדירה ועוד. לעומתן ישנן פטריות שמשתלבות נהדר בהקצפה במחבת ולכן מתאימות מאוד לאוכל בסגנון סיני או אסיאתי. פטריות אחרות מתאימות מאוד לאפייה ועל כן ניתן להכין מהם: קישים, פשטידות, בורקסים ומאפים שונים שמכילים פטריות ועוד. אין  ספק שכיום ניתן להכין מפטריות מגוון מאכלים שונים. פטריות ממולאות ופטריות בסגנונות בישול שונים ועוד. ההיצע הרחב בתחום הפטריות מאפשר לכל אדם שאיננו צורך בשר כיום, להנות ממאכלים טעימים ומזינים העשויים מפטריות.

 

כיצד פטרייה משמשת כתחליף בשר?

פטרייה ידועה כיום כתחליף בשר מצוין שכן, היא מכילה לא מעט חלבון. מכיוון שאנשים שלא אוכלים בשר למעשה מוותרים בתזונה שלהם על מקורות חלבון משמעותיים מאוד, הרי שהפטריות מהוות תחליף ראוי לבשר מבחינת החלבון שיש בהן. מעבר לכך, בפטריות יש ויטמינים ומינרליים בכמות משמעותית, דבר שללא ספק הופך את הפטרייה לחיונית מאוד בתזונה של אנשים שלא אוכלים בשר.

פטריות מהוות מאכל מצוין גם לאנשים שאוכלים בשר שכן, הן משתלבות נפלא בהמון תבשילים שונים, אך הן ללא ספק מתאימות מאוד לאנשים שאינם אוכלים בשר שכן, המרקם שלהן עשיר ומדמה את הבשר, הטעם נפלא והן מהוות מקור חיוני לחלבון, וויטמינים ומינרליים.

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ