גזר גדול קלוף מגורד גס
1 בצל בינוני קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום קצוצות
¾ כוס עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב
***מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני ההכנה
¾ כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
8 כוסות מים רותחים - 2 ליטר
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול:
חצי כפית כמון
כפית וחצי מלח
כפית אבקת מרק (לא חובה)
רבע כפית כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
מוסיפים לסיר 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים גזר, גבעולי סלרי ושום ומערבבים כדקה.
מוסיפים עדשים כתומות, עדשים ירוקות ומים רותחים.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
לאחר שהעדשים התרככו מוסיפים עלי כוסברה ועלי סלרי ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.
מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
אם רוצים מרקם סמיך יותר, אפשר לטחון את המרק באופן חלקי בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני.
בתיאבון!
מתכון "מרק עדשים חורפי, מזין וטעים"