לוקחים את הבריאות בידיים

לוקחים את הבריאות בידייםהחלטתם סוף-סוף לקחת את הבריאות שלכם בידיים, לחדול עם חטיפים מלוחים וממתקים מתוקים ולהחליף את הבצק הלבן בקמחים מלאים – מעולה ואפילו מצוין, אולם האם תוכלו להקפיד על התזונה החדשה והעדיפה הזו? כיצד באמת תוכלו לדעת מה טוב לכם ולגופכם? חשוב להבין, ראשית כל, שתזונה נכונה היא בעלת יתרונות רבים. צריכה מופחתת של פחמימות פשוטות וסוכר לבן מקטינה סיכויים ללקות בסוכרת, מסייעת בהפחתת לחץ דם גבוה, משפרת תפקודי מערכות גוף שונות ומובילה להרגשה כללית משופרת – זאת מבלי להזכיר אפילו שמירה על משקל גוף תקין.

 

כיצד נתחיל? המשיכו לקרוא כדי להבין יותר.

 

ירקות

אנשי תזונה נוהגים להמליץ על צריכת מגוון של ירקות, ולא להסתפק בסוג אחד בלבד – עדיף בכל ארוחה ביום. באופן זה צלחת הירקות הופכת למושכת יותר ועושה חשק לאכול יותר ירקות. מה טוב שניתן, באמצעות צלחת ירקות, להזין את הגוף בשפע ערכים תזונתיים חשובים ובעבור מספר נמוך של קלוריות. לשמירת ערכם התזונתי של ירקות, הוסיפו ירקות למים רותחים, זאת במקום להרתיחם יחד עם המים.

 

זה נכון שאנחנו, כישראלים גאים, אוהבים את הסלט שלנו קצוץ דק, הרי שירקות החתוכים באופן גס (ובעיקר כאלו שאינם חתוכים כלל) שומרים טוב יותר על ערכם התזונתי, זאת כיוון שיש פחות שטח פנים החשוף לאוויר ומתחמצן כך במהירות, על ערכיו התזונתיים.

 

לחם – עדיף תמיד שיהיה מלא

רובנו אוהבים לאכול לחם, כי פשוט מדובר בכיף גדול ומנחם; עם זאת, הגוף שלכם פחות אוהב לחם, כיוון שקמחים הם באופן כללי חומר שקשה לו לעכל. אם אתם בכל זאת אוהבים לחם בתזונה היומיומית שלכם, העדיפו לחם מחיטה מלאה, שיפון או דגנים. היצע הלחמים בשוק גדול במיוחד ותוכלו למצוא אותו במגוון חנויות, ולא רק במאפיות מיוחדות. לחם מלא הוא טעים ועתיר ערכים תזונתיים ובנוסף, הוא גם ממלא ומשביע יותר, במחיר קלורי נמוך יותר ביחס לזה שבלחם לבן.

 

שמן – גם כאן יש חלופות בריאות יותר

אנו חיים באזור הים התיכון, בו הזיתים גדלים בשפע וכך גם הגישה לשמן זית קלה יחסית. אל תקנו שמן זית זול במיוחד, כיוון שזה עלול להכיל חומרים מזיקים שאינכם רוצים להכניס לגופכם. וודאו כי אתם קונים שמן זית כתית באיכות גבוהה, רצוי מהסוג שעבר כבישה קרה.

כאשר מדברים על סוגי שמן אחרים, הרי ששמן קנולה נחשב שמן שאינו מזיק במיוחד. חומצות שומן הן חיוניות לגוף ואפשר לקבלן באמצעות צריכת טחינה, אגוזים ואבוקדו (במינונים מדודים, כיוון שמאכלים אלו עתירי קלוריות).

 

ללא צבעי מאכל

בוודאי שאין זו הפעם הראשונה שאתם שומעים שצבעי מאכל (ושאר חומרים מלאכותיים) אינם בריאים לכם. ניתן כיום לאתר ביתר קלות מוצרים ללא צבעי מאכל ורצוי שתעדיפו אותם על פני אלו המכילים צבעי מאכל.

 

חטיפים

מובן שהחטיף הבריא ביותר הוא פירות וירקות. חטיפי ילדות אהובים, כדוגמת ביסלי ובמבה הם מפתים במיוחד, אולם גם עתירי מלחים, שומנים וקלוריות. תוכלו לחתוך רצועות של גזר או פלחי תפוח על מנת להרגיע את רעבונכם ולהשביע את תאבונכם, זאת מבלי "להתפרע" על חטיפים עתירי תוספים סינתטיים, שגם עושים אתכם צמאים יותר. בכל מקרה, אם אתם מעדיפים לצרוך מדי פעם חטיף המגיע בשקית פלסטיק, רצוי לקרוא את הרכיבים ולהימנע מחטיפים המכילים מספר גבוה מדי של רכיבים מלאכותיים (בעיקר כאלו ששמותיהם כוללים הרבה מספרים ואותיות, או שמות כימיים בלתי מוכרים).

 

מילות סיכום

ניתן לסכם ולומר שלאכול בריא היא אינה משימה קשה מדי.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר