לילד/ה יש טיול שנתי בקרוב? כמה טיפים חשובים לכם ההורים

 

class tripפעם בשנה, יוצאים הילדים שלנו לטיול מטעם בית הספר. הטיול נערך בכל שנה באזור אחר ברחבי ארץ ישראל, כשהמטרה היא להכיר אתרים ומקומות, ללמוד על אתרים ואירועים היסטוריים,  צמחים וחיות, ליהנות מהנופים המרהיבים וכן לצאת קצת משגרת הלימודים ולאפשר לתלמידים לבלות זו בחברה זה מחוץ לשעות הלימודים. טיול שנתי הוא ללא ספק אחד החלקים האהובים ביותר על התלמידים בשנת הלימודים שלהם.

 

אך בזמן שעבור הילדים זה כיף גדול, הרי שעבור לא מעט הורים זה יכול להיות מלחיץ ומפחיד. כשהם שולחים את הילדים שלהם לבית ספר, הם יודעים בדיוק איפה הוא נמצא, הם יודעים מה הוא עושה שם, אם חס וחלילה קורה משהו, יש להם אפשרות להגיע באופן מיידי למקום. במקרה של טיול שנתי זה אחרת, בוודאי אם מדובר על טיול בכיתות היותר גבוהות, אז הוא נערך במשך יומיים-שלושה עם לינה בשטח.

 

לכן, לפני שהילדים יוצאים לטיול על ההורים לבצע מספר פעולות, לבחון מספר דברים בשביל שהם יוכלו להיות רגועים ולהרגיש בטוחים כשהם שולחים את ילדיהם לטיול. גם אם ההורים חוששים שילדיהם לא בהכרח יאהבו את זה, רצוי מאוד שינהגו כך למען השקט הנפשי שלהם.

 

מה הורים צריכים לעשות לפני טיול שנתי של ילדיהם?

לבדוק את המסלול – דבר ראשון וכמעט מובן מאליו שעל ההורים לעשות, זה לבדוק את המסלול, איפה בדיוק הוא עובר, האם הוא בטיחותי מספיק, האם זו תקופה טובה לטייל בו מבחינת מזג אוויר, האם הוא מאובטח בצורה טובה. לא לסמוך על המורים והצוות המארגן בהכרח.

 

לקבל את כל המידע – גם אם הילדים יחששו שההורים "נודניקים", עליהם לבקש את כל המידע על הטיול. החל משעת האיסוף וכלה בכל פרט שקשור לאופי הטיול וכמובן שעת חזרה. ככל שההורים יקבלו יותר מידע, כך הם יהיו יותר רגועים וידעו שאכן יכולים לשלוח את ילדיהם לטיול בראש שקט.

 

פלאפונים – זה אולי מובן מאליו, אך חשוב שהילד ייקח איתו פלאפון ומטען. יש לבקש ממנו להתקשר כשמגיעים אל מקומות מסוימים וכמובן בסוף היום. כך ההורה יוכל לדעת שהילד בסדר. חשוב כמובן גם לשמור את המספר של המורה ולדבר איתה מדי פעם בשביל לוודא שהכל בסדר.

 

ציוד – יש לבדוק שהילד לקח את כל הציוד הנדרש, בין אם זה ביגוד חם, תרופות אם הוא צריך, עזרה ראשונה, נעליים נוחות והכל. במידה וקיים חשש שהילד ייקח דברים שהוא לא אמור לקחת, לא לסמוך על המורים שיבדקו את זה. יש לבדוק זאת באופן עצמאי. כולל תיק גדול עבור ציוד הלילה (שמיכות וכו, תלוי בסוג הטיול ומקום הלינה), ציוד למקלחת, צחצוח שיניים והביגוד ליום למחרת - תיק זה בדרך כלל נכנס ישירות לא מטען האוטובוס ויחולק להם במיקום בו הם ישנים ללילה. יש גם לתכנן תיק גב קטן יותר אשר יכיל אוכל לחטיפים לאותו יום, תרופות נגישות במידה וצריך, עזרה ראשונה ונעליים/ביגוד להחלפה במידה ויש צורך בכך לפי תכנית הטיול, למשל בטיולים המערבים כניסה למים. מומלץ גם לשים בתיק גב חולצה ומכנס דקים להחלפה לכל מקרה שלא יהיה, בתקווה שלא יהיה כמובן.

 

מעורבות – הורים רבים מעדיפים לא להיות מעורבים, בין אם זה בגלל חוסר זמן ובין אם זה בשביל שלא "להתערב" יותר מדי בחיי הילד. זה לא נכון. הורה צריך לגלות מעורבות, גם כשמדובר בטיול שנתי. כך הוא ידע בדיוק במה מדובר ואם יש משהו שעלול להוות חשש לסכנה, אזי שעליו להתריע בפני כך.

 

צוות – חשוב שההורים יוודאו מי מבין אנשי הצוות יוצא לטיול השנתי, כמה אנשי צוות יוצאים, איזה ניסיון יש להם והאם הם באמת מסוגלים לצאת עם כיתה או שכבה שלמה לטיול שנתי.

 

החשיבות של הטיול לילד

מרבית הילדים מחכים לימים של טיול שנתי. בין אם זה בגלל שהם לא צריכים ללמוד בתקופה הזאת ובין אם זה בגלל ההוויה החברתית שנוצרת. ישנם ילדים שגם מאוד מתחברים לכל הנושא של טיול בשטח.

 

הורים לא צריכים להרוס להם את עוצמת החוויה, אך הם כן צריכים לשמור שהילדים יצאו בשלום ויחזרו בשלום. הם לא צריכים לחשוש שמא הם יפריעו לילד ליהנות מהטיול וכן מהחשיבות שלו.

 

עבור הילדים הטיול מהווה הרבה יותר מאשר טיול באתרים שונים וצעידה במסלולים ושבילים בטבע. זה גם חלק מתהליך העצמאות שהם עוברים, להיות כמה ימים מחוץ לבית, ללא השגחת הורים. אך זה לא אומר שצריך להסתכן ולאפשר להם לנהוג בפזיזות ובצורה לא בטוחה.

 

 

 

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ