מוזיאון ישראל

טיול במוזיאון ישראלסיור במוזיאון יכול להיות מרתק במיוחד אם מדובר במוזיאון רציני שהתצוגות בו, הן הקבועות, והן המתחלפות מרתקות, רלבנטיות ומונגשות לציבור באופן ברור, הרי שסיור במוזיאון יכול להיות חוויה משפחתית מומלצת, כמו לדוגמה סיור במוזיאון ישראל. מדובר באחד מהמוזיאונים מהגדולים והחשובים ביותר במזרח התיכון, והמוזיאון הגדול והחשוב ביותר בישראל. לא בכדי, מאחר והוא כולל בתוכו אוצרות של אומנות, ארכיאולוגיה, יודאיקה ועוד. וביותר מחמישים השנים שחלפו למן הקמתו, התחלפו בו אינספור תערוכות לצידן של תערוכות הקבע הקיימות בו, שכמה מהן מן המיוחדות והחשובות ביותר בתולדות ישראל.

המייסד ואבי הרעיון – טדי קולק

בשנת 1965 בזמן שכיהן כמנכ"ל משרד ראש הממשלה יזם טדי קולק, מי שלימים עתיד להיות ראש עירית ירושלים, את הקמתו של המוזיאון. כאבי הרעיון הוא גם דאג להביא אל המוזיאון תרומות שכללו כמה מהאוספים החשובים בעולם. אולם האמת היא שתחילתו של המוזיאון היתה הרבה יותר צנועה והתרחשה עוד בשנות העשרים של מאה הקודמת, בשעה שבבית הנכות בצלאל, אשר שכן אז במרכזה של העיר ירושלים, הוצגו תערוכות מתחלפות, לצידן של תערוכת קבע שכללו פריטי אומנות יהודית וישראלית.

תערוכות הקבע

ואכן בין תערוכות הקבע של מוזיאון ישראל תוכלו למצוא אוספים מיוחדים הקשורים לכתב העברי, המטבעות ותולדות הזכוכית. כמו לדוגמה בתערוכה המוקדשת לדברי ימי ארץ ישראל, כאן לוקחות גלריות תצוגות הקבע את המבקר בהם למסע לאורך תולדותיה של הארץ, החל מן התקופה הפרהיסטורית ועד התקופה העות'מאנית.

 

בבניין מוזיאון רוקפלור לארכיאולוגיה תוכלו למצוא אוסף מרשים של עתיקות אשר נחשפו בחפירות שנערכו בארץ החל מימי המנדט ועד היום. ואילו בחלק המוקדש לאמנות ותרבות יהודית מוצגת שדרת בתי הכנסת הכוללת ארבעה בתי כנסת משלוש יבשות המוצגים כאן עם מרכיביהם המקוריים, כמו ארונות הקודש, בימות, ספסלי מתפללים ועוד. במקביל, אוסף הלבוש והתכשיטים של קהילות ישראל מעניק מבט לתרבותם של יהודים מקהילות שונות.

 

בחלק אחר, המוקדש לאומניות תוכלו למצוא אומנות ישראלית לצידה של אומנות אירופאית ואומנות מאיזורים שונים נוספים ברחבי העולם. גם מקומה של האומנות המודרנית אינו נפקד כאן, והיא נוכחת באמצעותם של רישומים, הדפסים, צילומים ועוד.

 

המגילות הגנוזות

קוראים להן המגילות הגנוזות או מגילות ים המלח או מגילות הקומראן, ובכל מקרה מתכוונים לאותן שבע מגילות שהתגלו במערות הקומראן זמן קצר לפני הכרזתה של מדינת ישראל. אלו מהוות ללא ספק את אחת מגולות הכותרת של המוזיאון. המגילות שוכנו אחר כבדו במבנה מיוחד הקרוי היכל הספר. מטרתו של המבנה היא גם לשמר אותן וגם להציגן לקהל הרחב. הבניין בו מוצגות המגילות מהווה אבן דרך באדריכלות המודרנית והוא נושא אופי של מקדש. כיפתו הלבנה עוצבה בהשראתם של מכסי הכדים בהם נמצאו המגילות, כאשר למולו הוצב קיר שחור. המטרה – לתאר את מלחמת בני אור בבני חושך, בהתאם לרוח המגילות.

 

בכניסה למבנה תמצאו פרוזדור דמוי מערה שמטרתו להמחיש לכם את המקום בו התגלו כתבי היד העתיקים הללו.

 

לבקר בירושלים בימי בית שני

דגם ירושלים בימי הבית השני הועבר למוזיאון ישראל ממתחם מלון ארץ הצבי הידוע גם כמלון הולילנד, בשנת 2006. הדגם שנבנה ביוזמתו של הנס צבי קרוך מציג את העיר כפי שתוארה בספריו של יוסף בן מתיתיהו, תוך שהוא נסמך גם על שרידים ארכיאולוגיים של העיר מהעת ההיא. הדגם דואג להציג את העיר ירושלים בשיא תפארתה טרם פריצתו של המרד הגדול מצד היהודים ברומנים ובטרם נחרב בית המקדש כתוצאה מאותו מרד.

 

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

המלצות טיולים בארץ

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

 

פרסום עסקים

 

פרסום עסקים חינם

 

טיפים לעסקים

 

רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ