פתיחת אתר אינטרנט בחינם – החסרונות שאתם חייבים לדעת

פתיחת אתר אינטרנט בחינםמתוך רצון מובן לחסוך בעלויות, אנשי עסקים רבים חושבים על פתיחת אתר אינטרנט בחינם כאל פתרון טוב לחסוך אלפי שקלים בהוצאות של בניית תשתיות פרסום לעסק. הבעיה היא שפתיחת אתרים חינמיים איננה מתאימה כאתרים לעסקים וגם אם פה ושם יקפוץ מישהו ויגיד לכם שהוא פתח אתר בחינם והאתר נראה נהדר ומביא לו לקוחות, הרי שהוא עובד עליכם או שהוא כן השקיע כסף בדרך כלשהי באתר או בפלטפורמה עליה הוא נבנה או שמדובר במקרה ייחודי שלא משקף את המציאות האמיתית לרוב בעלי העסקים. על מנת להוכיח זאת, נציג לכם רק חלק קטן מהחסרונות של פתיחת אתרים בחינם ומדוע זה לא כדאי. גם אם לא תשתכנעו שזה לא כדאי – לכל הפחות תכירו בחסרונות שלהם ותוכלו לכוון את עצמכם בהתאם.

מדוע לא כדאי לכם לפתוח אתר בחינם או לפחות חסרונות שאתם חייבים להכיר בפתיחת אתר כזה:

  • אתרים איטיים – אחת הבעיות הגדולות ביותר באתרים חינמיים היא ששטח האחסון המוקצה לכם הנו קטן מאוד ו/או השרת מרוחק מאוד. על כן הגלישה באתר תהיה בדרך כלל מאוד איטית ותפגע בחוויית המשתמש שלכם ובקידום האורגני של האתר שלכם.

  • דומיין לא מקצועי – פלטפורמות שונות יאפשרו לכם לפתוח אצלן אתר בחינם, בתמורה לכך שבדומיין שלכם יופיע השם שלהן. כך למשל באתרים חינמיים הנפתחים בבלוגר של גוגל יש בנוסף לשם הדומיים שאתם תרשמו את התוספת .blogspot וזה מה שהופך את האתר לפחות מקצועי ומושקע.

  • מיתוג – חברה המעוניינת למתג את העסק שלה כעסק מוביל בתחומה, לא יכולה להסתמך על אתר אינטרנט חינמי. הרי שחברה שהעסק שלה כל כך מצליח בתחומה (גם אם הוא מרוויח 5-10 אלף שח בחודש) יכולה להרשות לעצמה בנייה של אתר אינטרנט מקצועי. היום אתרים כאלה, הנבנים אפילו על ידי בוני אתרים מקצועיים ומבוססים על וורדפרס יכולים להיות גם במחירים של 1500-3500 שח בממוצע.

  • פרסומות – חלק מהאתרים שיאפשרו לכם לפתוח אתרים בחינם אולי ייתנו לכם דומיין דומיין ושטח אחסון וכו'. הבעיה החדשה שתצוץ היא שהם יחייבו אתכם לשתול פרסומות PPC של החברה שלהם. כל ההכנסות מהפרסומות יהיו שלהן כמובן ומלבד זאת הרי שגם הופעת הפרסומות באתר העסק שלכם עשויות לקדם מתחרים שלכם ולכן זה לא מקצועי להכניס פרסומות לאתר תדמית של העסק.

  • אין לך שליטה על האתר – אם החברה רוצה לפתע לסגור את העסק/האתר שלה ולמחוק את כל האתרים או לפנות מקום בשרת שלה ולהפיל אתרים מסוימים – אין לכם שליטה על כך. אתם יכולים להשקיע המון באתרים שלכם ואלה עשויים להימחק או ליפול ללא שליטה שלכם כלל.

  • ברוב המקרים אין לכם תמיכה טכנית בחינם למקרה הצורך.

  • מספר עמודים מוגבל – סביר להניח שגם תוגבלו מבחינת מספר העמודים באתר או מבחינת העלאת תמונות, סרטונים וקבצים שונים.

  • החברות הללו עשויות לסחור בפרטים שלכם – השם שלכם, כתובת, אימייל וכתובת האתר שלכם. זוהי אחת הדרכים שלהן להכניס כסף על ידי כך שהם מאפשרים לכם לפתוח אתר בחינם.

מתי כן כדאי לפתוח אתר אינטרנט בחינם?

אם אתם בכל זאת שואלים את עצמכם מתי כן כדאי לפתוח אתר בחינם, הרי שאם אתם רוצים להתנסות בפתיחת בלוג משלכם על פלטפורמה חינמית לפני שאתם משקיעים כסף בבניית אתר, באחסון וכו' זהו הפתרון הטוב ביותר עבורכם. כך תוכלו לבחון אם אתם אוהבים את זה, מתמידים בזה או לבחון ביקוש לתוכן שלכם. כמו כן בני נוער צעירים ללא כרטיס אשראי או יכולת לבנות אתר בתשלום עושים זאת באמצעות פלטפורמות חינמיות.

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

פתיחת פרסום חינם לעסקים

 

פרסום עסקים חינם

 

טיפים לעסקים

 

המלצות טיולים בארץ

 

המלצות טיולים בחו"ל

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה