מדיח כלים אינטגרלי, חצי אינטגרלי או רגיל - למדו על ההבדלים

מדיח כלים אינטגרליככל שרמת החיים בישראל עולה, כך אנו דואגים להצטייד בעוד מכשירים ותכשירים שהופכים את החיים לנוחים ולקלים יותר. מדיח כלים הוא דוגמה קלאסית למגמה המעניינת הזו. בעוד שבדורות קודמים, בני האנוש היו מורגלים בשטיפת כלים בכוחות עצמם, הרי שבימינו אנחנו מסתייעים במכשירים מתוחכמים, כמו מדיח הכלים, המפנים לנו זמן שאותו אנו מקדישים למטרות אחרות. כמה נפלא שהאדם מצליח לרתום את הטכנולוגיות המתקדמות לטובתו.

 

אז מה השתנה בשנים האחרונות בעולם מדיחי הכלים? מסתבר שכדאי לדעת דבר או שניים על העולם הזה בטרם מחליטים להוציא סכום משמעותי על מדיח, ובפרט – להכיר את הסוגים העיקריים של מדיח כלים הקיימים כיום: אינטגרלי, חצי אינטגרלי ורגיל – על ההבדלים ביניהם ועל המצבים השונים בהם כדי לבחור בכל אחד מהם. המשיכו לקרוא כדי למצוא תשובות לשאלות המרתקות האלה.

מדיח כלים אינטגרלי – מה זה?

מדיח כלים אינטגרלי זהו מדיח המוטמע לחלוטין בגומחה ייעודית או בתוך אחד מארונות המטבח. המדיח מופעל באמצעות פאנל שנמצא על חלקה העליון של דלת המדיח, הוא מגיע ללא ציפוי דקורטיבי לדלת, אלא עם מקום ייעודי לציפוי עם דלת מטבח אותה תקנו ותתקינו בעצמכם. דלת דקורטיבית חיצונית למדיח אינטגרלי אינה כלולה במחיר המדיח כשאתם קונים אותו (אולי יש חברות שכן נותנות משהו במחיר הכללי - צריך לברר היטב), המדיח בעצם מגיע עם דלת ערומה מעיצוב או ידית לפתיחה, כל אלו מורכבים עם הדלת שבחרתם וקניתם בנפרד, ברוב המקרים מול הנגר שבונה לכם את המטבח. ניתן לצפות את דלת המדיח באופן זהה לכל הדלתות במטבח, ועל ידי כך להגיע לאסתטיקה טובה. חיסרון בולט בסוג הזה של מדיח הוא שלא ניתן לגשת לפאנל ההפעלה אם דלת הארון סגורה, אך העניין נפתר על ידי פתיחת הדלת בכל פעם שמבקשים להפעיל את המדיח. בנוסף, מדיח כלים אינטגרלי הוא גם סוג המדיחים היקר ביותר.

מדיח כלים חצי אינטגרלי – במה מדובר?

מדיח כלים חצי אינטגרלי מזכיר את המדיח האינטגרלי בכך שגם הוא מוטמע בתוך גומחה או ארון, אולם ההבדל ביניהם שהוא שפאנל ההפעלה שלו ממוקם בחלקו הקדמי. היתרון שלו הוא הגישה המיידית אל אזור ההפעלה, ללא צורך להפעיל את הדלת. החיסרון הוא שלא ניתן לצפות את דלת הארון כולה בציפוי הרצוי. עם זאת, מחירו של מדיח כלים מסוג זה נמוך יותר ביחס לסוג האינטגרלי. ציפוי הדלת מגיע עד פאנל ההפעלה. כך שרוב דלת המדיח נראית כמו ארונות המטבח שלכם.

אינטגרלי וחצי אינטגרלי – מה המשותף ביניהם?

המכנה המשותף בין השיניים הוא כאמור העובדה שהם מותקנים בתוך גומחה ייעודית או בתוך ארון מטבח. היתרון החשוב של כל אחד מהם הוא החיסכון שהם מאפשרים במקום; הם מעניקים משטח עבודה שאפשר לנצל כדי להניח פריטים חיוניים או פשוט לבצע עבודת משטחים. גם האסתטיקה משופרת כיוון שהמדיח אינו בולט לעין. כמה נפלא שמדיח כלים מהסוגים שהוזכרו מאפשרים אסתטיקה נאה ונעימה בחלל המטבח, ללא נוכחות חזקה מדי של המדיח.

 

מדיח כלים רגיל

מדיח המגיע עם דלת שלמה של דגם המדיח המקורי ולא ניתן להרכיב עליו דלת אחרת או דלת מטבח.

אנחנו צריכים מדיח כלים חדש – מה כדאי לקחת בחשבון לפני שקונים?

הבחירה בין מדיח כלים חצי אינטגרלי למדי כלים אינטגרלי לבין מדיח כלים רגיל כלשהו (גם אופציה טובה, שיכולה להתאים לרבים מאיתנו), היא שלב חשוב במסע שלנו לקראת כלי מטבח נקיים וחלל בישול נעים ואסתטי.

 

פרמטרים חיוניים נוספים כשמעוניינים לבחור מדיח כלים, הם המימדים, רמת הרעש שהוא מייצר, תוכנית ההפעלה (פשוטה, מורכבת, פונקציונאלית וכו'), יעילות מבחינת צריכת חשמל ונוחות השימוש.

 

מבחינת המידות, רוחב סטנדרטי של מדיח הוא בסביבות 45 עד 60 ס"מ. למדיחים הרחבים יותר יש גם קיבולת גדולה יותר ואפשר לשטוף בהם עד 12 מערכות כלים בבת אחת. גובה המדיחים הוא לרוב 85 ס"מ; מדיחים אינטגרליים מאפשרים שינוי קטן של הגובה על מנת לוודא התאמה טובה לגומחה. עומד מדיחי הכלים הוא כ-60 ס"מ, ובכל מקרה, אם מודדים את השטח הרלוונטי המוקצה למדיח, צריך לקחת בחשבון גם את הצנרת.

 

רמת הרעש הסבירה למדיח כלים היא 50 דציבל. במידה שאתם רגישים לרעש מסוג זה, או שאתם מעדיפים מטבח שקט, נאפשר למצוא מדיחים המפיקים רעש של לא יותר מ-40 דציבל. יעילות אנרגטית מובילה להפחתה בחשבונות החשמל והמים ומסייעת לשמירה על הסביבה – ובימינו חשוב להיות אקולוגיים יותר כדי לקדם חיים אפשריים יותר על הפלנטה בה אנו חיים.

 

כאשר מדברים על תוכניות הפעלה, כדאי לזכור שמספר גדול יותר של תוכניות כאלו מאפשר ניקוי טוב יותר של הכלים, כי ניתן כך להתאים תוכנית לכל מצב.

 

כדאי לרכוש דגם שכולל תוכנית אינטנסיבית המתאימה למחבתות, סירים וכלים הצוברים לכלוך כבד בעת השימוש בהם במטבח. גם תוכנית קדם שטיפה המאפשרת השרייה מהירה של כלים אותם נשטוף מאוחר יותר יכולה לעזור לעתים. תוכנית לשטיפה קצרה לכלים בעלי לכלוך קל בלבד ותכנית כדינה לכוסות רגישות וגביעי יין הן תוכניות מעולות ושימושיות לעתים.

 

בחירת מדיח כלים – העניין הפיננסי

מדיחי כלים בנויים בעיצובים שונים ומשפיעים משמעותית על המחיר. מבין שלושת הסוגים שהוזכרו כאן, הסוג היקר יותר הוא, כאמור, מדיח הכלים האינטגרלי, ואילו המדיח הזול ביותר הוא מדיח הכלים הרגיל. אין הבדל משמעותי במיוחד מבחינת התפעול בין מדיח כלים אינטגרלי למדיח כלים חצי אינטגרלי, אולם המחיר נותר שיקול משמעותי. עם זאת, הפער בין המחירים אינו גדול במיוחד.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול