7 טיפים לבישול ביתי ממש כמו במסעדה

מתכננים מפגש משפחתי או חברי, הכולל ארוחה גדולה? היום, במקום לצאת למסעדה ולשלם המון על מספר מנות, אפשר בעזרת מספר טיפים להכין את אותן המנות בקלות בבית וברמה גבוהה מכל מסעדה יוקרתית שביקרתם בה. ליקטנו עבורכם שבעה טיפים שימושיים לבישול ביתי שיעזרו לכם לארח ובכבוד:


1. אפייה נכונה: בשלב הראשון של ההכנה, צריך להבין כיצד להשתמש במוצרי המטבח בצורה יעילה ונכונה. למשל: תנור ביתי. רוב התנורים הביתיים מתחממים בצורה לא אחידה, דבר שגורם לאפייה להיות חלקית. בשביל להכין מנה מקצועית, צריך לברר מהו החלק הבעייתי בתנור, החלק העליון או התחתון? שימו לב איזה חלק נשרף יותר וכך תדעו לזהות בקלות. אחרי שזיהיתם את הנקודה, כעת תלמדו לראשונה איך לפתור אותה – אם החלק העליון נשרף, הפתרון הוא לקחת נייר אפייה ולהניח אותו על תבנית האפייה, מעליה להניח רשת ועליה, לשים נייר אפייה נוסף. אם מדובר בחלק התחתון, ניתן להניח נייר אפייה מתחת לתבנית האפייה. כלומר, נניח ותכננתם להכין עוגת שוקולד לקינוח ושמתם את הבלילה בתוך תבנית כסופה, מתחתיה כדאי לשים נייר אפייה ובזכותו להגיע למידת העשייה הנכונה, עם אחידות בטעמים ובצבע.


2. רטבים בזמן הנכון: תמיד כשמכינים מנה בשרית, הנטייה להוסיף תוך כדי הבישול רטבים שונים בשביל ליצור טעם מיוחד. אבל לא תמיד הטעמים נתפסים וישנה תחושת פספוס. על מנת להכין מנה בשרית אנינת טעם, צריך להטמיע את הרטבים בשלב השריית הבשר ולא בתהליך הבישול. בפעם הבאה שאתם מכינים המבורגר ביתי למשל, לפני שאתם צולים אותו על האש, תטבלו אותו ברוטב שאתם אוהבים, נניח: סויה ועסו אותו היטב. הרוטב יחדור באיטיות אל תוך בשר ההמבורגר ויעניק לו את הטעם המיוחד שכל כך רציתם. טעם שלא תוכלו להשיג באמצעות אף תבלין אחר.


3. שום מוסיף המון: כשמכינים מאכלים עם שום, צריך לדעת איך לנצל את הטעמים שלו בצורה הנכונה. ברגע ששמים את השום בזמן הכנת המאכל, הוא מאבד את המומנט. את השום צריך לחתוך לפני כל הרכיבים ולחכות לפחות 10 דקות לפני ההכנסה לתבשיל. למה? כי בשום יש חומצה שנקראת אליצינית שמסייעת בצורה משמעותית לבריאות וגם, מוסיפה טעמים נוספים לתבשיל. לכן כדאי לחתוך את השום טרם ההכנה, להוסיף טיפת שמן זית ולהרוויח גם טעמים מופלאים נוספים וגם ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהוא מפיק.


4. התיבול המושלם: בשביל ליצור מנה טובה ועסיסית, כמו: תפוחי אדמה פריכים, כדאי להוסיף חמאה לתיבול הכללי. ניתן אף להכין חמאה בשילוב של כמה תבלינים שונים וליצור תיבול מיוחד הכולל בתוכו את הכל. איך עושים זאת? לוקחים חמאה, ממיסים אותה במיקרוגל, מוסיפים לה את התבלינים שאתם רוצים, כמו: שום, לימון, מלח וכדומה, בכמות שאתם רוצים, ולמשוח את תפוחי האדמה בתיבול שהכנתם. הטעם, מעדן. ניתן לשלב את התיבול החדש במגוון מאכלים: דגים, בשר, עוף, ירקות בתנור ועוד.


5. מוקרם במחית כרובית: חושבים להוסיף פסטה עם שמנת לארוחה? בשביל לשדרג את המנה ולהפוך אותה למקצועית יותר, אפשר להחליף את השמנת המתוקה במחית כרובית. ניתן להכין את המחית בקלות – לקחת מספר פרחי כרובית, להכניס אותם לתוך מים חמים ולחכות שהם יתרככו. לאחר מכן, למעוך אותם עם מזלג וליצור מרקם אחיד ודומה לפירה. את המחית הזו ניתן להוסיף לשלל תבשילים ומאכלים כמו: פסטות, ירקות מוקרמים, לזניה וכל מאכל שאתם רגילים לשלב בו שמנת מתוקה. מלבד היתרון הבריאותי שטמון בחלופה הזו, הטעם החדש ישדרג לכם את המנה פי כמה.


6. שומרים על אווריריות: בשביל ליצור מנה אוורירית ולא דחוסה, כדאי להוריד את מינון השימוש בשמן ולתת יותר מקום לרכיבים טבעיים, לדוגמה: יוגורט או לאבנה. הרבה אנשים אוהבים להשתמש בשמנת מתוקה או חמוצה ובסיום האוכל, ישנה תחושה של כבדות. לכן, ניתן להחליף את מוצרים עם אחוזי שומן גבוהים וליהנות ממאכלים וממאפים אווריריים יותר כמו: עוגות בחושות, לחמניות ועוד.


7. משאירים את הקליפה: במאכלים ותבשילים רבים יש דרישה לקלף את הירקות לפני השימוש בהם. אך אם כבר קילפתם, למה שלא תשתמשו בקליפות שלהם כחלק מהרוטב? ברגע שמוסיפים את הקליפות, יש טעם פריך למאכלים והמרקם עשיר יותר. בפעם הבאה שאתם מתכננים לצלות בטטה בתנור, תשאירו אותה עם הקליפה ותיהנו מהטעמים החדשים.